Fontaines D.C. objavili posljednji singl “In The Modern World” pred prekosutrašnji izlazak albuma “Romance”

novilist - prije 4 dana - link

Prekosutra izlazi jedan od najiščekivanijih indie rock albuma ove godine, četvrto dugosvirajuće djelo Fontaines D.C., hvaljene irske post punk četvorke s adresom u Londonu.

Obrise albuma pod nazivom „Romance“ ljubitelji su već mogli naslutiti preko tri najavna dosadašnja singla, a jučer je izašao i posljednji „In The Modern World“ s pripadajućim spotom. I dok je prvi „Starburster“ prikazao bend u novom svjetlu, s mnogo širim glazbenim horizontima od njihovog bazičnog post punka, s dosta asocijacija na jedne Gorillaz, kao i koketiranje s hip-hop elementima, posljednji singl tankoćutna je gitarska balada stadionskog potencijala. O Fontaines D.C. se dugo priča kao bendu koji bi mogao postati naredna velika stvar, figurativno neki novi U2 u nastajanju. „In The Modern World“ svakako je znakovit primjer koji sugerira jače nego ikad da bi stvari zaista mogle krenuti u tom pravcu.

Ostat će zapisano da su ovu pjesmu Fontaines D.C. prvi put odsvirali na prošlotjednom intimnom koncertu u ljubljanskom kultnom koncertnom prostoru Kina Šiška, na kojem je bio i priličan broj publike iz Hrvatske.

„Romance“ je stvaran u posljednje dvije godine pod raznim kulturnim utjecajima, od Dylana Thomasa, preko klasičnih filmova, japanskih manga crtića do Jacka Kerouca i nu metal grupe Korn iako nijedan ton koji smo dosad čuli s albuma nema veze s njihovim glazbenim izričajem.

U domaćem irsko/britanskom tisku rock kritičari koji su već imali priliku poslušati novi album unisono sipaju panegirike uz zaključak da je to njihovo najzrelije djelo dosad.

Objava Fontaines D.C. objavili posljednji singl “In The Modern World” pred prekosutrašnji izlazak albuma “Romance” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

novi singl (7)RIF (91)