Učenici pronašli način za bijeg od pomahnitalog ubojice u školi, nitko od njih nije ozlijeđen

novilist - prije 6 sati - link

SARAJEVO – U školi u Sanskom Mostu u BiH kojoj je jedan zaposlenik u srijedu ubio ravnatelja, profesoricu i tajnicu bilo je i učenika u trenutku kada je počinjen taj zločin no nitko od njih nije ozlijeđen, potvrdili su tijekom dana lokalni dužnosnici.

Ahmed Kozlica, ravnatelj uprave policije MUP-a Unsko-sanske županije kazao je novinarima kako je manji broj učenika bio u školi jer su tamo u tijeku popravni ispiti.

Pojasnio je kako se školski kompleks sastoji od dvije spojene zasebne zgrade pa su učenici mogli proći iz jedne u drugu i tako vjerojatno potražiti zaklon kada su čuli pucnjavu.

I policija je tijekom popodneva službeno potvrdila da je ubojica pucajući iz automatskog oružja nešto poslije deset sati usmrtio ravnatelja gimnazije, jednu profesoricu i tajnicu škole.

Potom je pokušao samoubojstvo pucajući u sebe u predjelu prsišta. Iz bolnice u Banjoj Luci kamo je prevezen potvrdili su kako je u stabilnom stanju te kako će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Navodno nije životno ugrožen.

Identitet žrtava policija ne želi potvrditi dok se ne okonča istraga no mediji su ranije prenijeli kako je ubijeni ravnatelj Nijaz Halilović, profesorica engleskog Gordana Midžan a tajnica Nisveta Kljunić.

Ubojica je identificiran kao Mehmed Vukalić koji je u školi bio zaposlen kao domar. Prema tvrdnjama upućenih on je bio u sukobu sa osobama koje je ubio i to zbog stegovnog postupka kojega su oni proveli kao članovi školskog povjerenstva.

“Nadamo se i vjerujemo da će MUP ovo riješiti. Pozivamo građane da nikada ne uzimaju pravdu u svoje ruke te da se, ako su suočeni s nekom nepravdom obrate nama da to riješimo. Ne postoje riječi kojima bi pomogli ožalošćenim obiteljima. Iskreno se nadamo da se ovo više nikad neće ponoviti”, izjavio je gradonačelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović.

Županijski ministar obrazovanja Denis Osmanagić najavio je kako će razmotriti hoće li zbog ove tragedije biti odgođen početak nastave u gimnaziji u kojoj je počinjen teški zločin.

Objava Učenici pronašli način za bijeg od pomahnitalog ubojice u školi, nitko od njih nije ozlijeđen pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

BiH (302)Crna kronika (2435)Novosti (1353)policija (746)ubojstvo (176)