Hajduku 10.000 eura kazne, treneru Slavena dvije utakmice

narod - prije 5 sati - link

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica trećeg kola, objavio je HNS.

Priopćenje disciplinskog suca prenosimo u cijelosti:

– GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Dinamo – Šibenik pripadnici domaće navijačke skupine (BBB), smješteni na sjevernoj tribini, u 6. i 11. minuti zapalili po jednu baklju, u 18. minuti šest baklji, u 36. minuti jednu baklju, u 54. minuti jednu baklju koja je bačena na prostor ispred tribine, od 69. do 70. minute zapalili četrnaest baklji i dvije bljeskalice, te bacili jednu petardu na prostor ispred tribine, u 82. i 86. minuti zapalili po jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Hajduk – Varaždin domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, u 5. i 8. minuti zapalila po jednu baklju te su obje bačene na tartan stazu, u 15. minuti jednu baklju bacila na teren te je utakmica prekinuta u trajanju od jedne minute, u 34. i 40. minuti zapalila po tri baklje i sve su bačene na tartan stazu, u 62. i 71. minuti zapalila po jednu baklju, a obje su bačene na tartan stazu, od 81. do 85. minute zapaljeno je šezdeset baklji, od kojih je dvadeset bačeno na teren za igru te je bačeno dvadeset i devet topovskih udara, a što je izazvalo prekid utakmice od 4 minute i 21 sekundu, u 90.+2 minuti bačena su dva topovska udara te je u 90.+8 minuti zapaljena jedna baklja i bačena na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 10.000 eura.

NK Istra 1961 se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Rijeka – Istra 1961 gostujuća navijačka skupina, Demoni, smještena na južnoj tribini, u 78. minuti skandirala “Cigani s Kvarnera”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Rijeka – Istra 1961 pripadnici domaće navijačke skupine Armade, smješteni na sjevernoj tribini, u 59. minuti zapalili deset baklji, jednu dimnu bombu, dvije petarde i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

Ivan Radeljić, glavni trener Slaven Belupa, kažnjava se jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Slaven Belupo – Lokomotiva isključen je u 39. minuti zbog psovanja glavnog suca, kojega je potom još u dva navrata psovao, čime je počinio je prekršaj iz članka 52.st.1.toč.b. Disciplinskog pravilnika, te mu se izriče kazna zabrane obavljanja funkcije na 2 (dvije) prvenstvene ili kup utakmice koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 3.500 eura. Prije izricanja kazne pismenim je putem poslao ispriku, piše HNS.

Objava Hajduku 10.000 eura kazne, treneru Slavena dvije utakmice pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hajduk (656)HNS (36)Sport (10984)