BiH: Domar ubio direktora škole, profesoricu i tajnicu pa pokušao sebe

narod - prije 6 sati - link

U velikoj tragediji koja se rano jutros dogodila u gimnaziji u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini pomoćni radnik Mehmed Vukalić pucao je i ubio troje zaposlenika škole. Prema izjavama očevidaca, Vukalić je ušao u školu naoružan automatskom puškom i ciljano tražio određene osobe. Među poginulima su direktor gimnazije Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Nidžan i tajnica Nisveta Kljunić.

Iz policije je potvrđeno da su tri radnika škole ubijena, a osumnjičeni je nakon napada pokušao izvršiti samoubojstvo pucajući sebi u prsa. U teškom stanju prevezen je u bolnicu u Banjoj Luci.

Mogući motiv: Nesuglasice zbog toga što su žrtve bile članovi komisije koja je suspendirala Vukalića

Kako navode Nezavisne novine, motiv za ovaj tragičan čin navodno su nesuglasice koje su postojale zbog toga što su žrtve bile članovi komisije koja je suspendirala Vukalića. U tijeku je očevid, a školu su okružile policijske snage. Na mjestu tragedije bio prisutan veliki broj profesora, koji su u stanju šoka jer su mnogi od njih svjedočili ovom krvavom zločinu. U trenutku kada je malo poslije 10 sati počinjeno trostruko ubojstvo, u školi su bili u tijeku i popravni ispiti, no nema potvrde je li i koliko učenika bilo u zgradi.

Glasnogovornik MUP-a kazao je za Dnevni Avaz da se pucnjava dogodila u 10:15 te da je napadač pucao iz automatskog oružja i ubio tri zaposlenika škole. “Nakon toga najvjerojatnije je pokušao sam sebi presuditi i zadobio je teške tjelesne ozljede. Prebačen je u bolnicu u Banjoj Luci. Policija je na mjestu događaja”, kazao je glasnogovornik Avazu, piše Večernji list.

Objava BiH: Domar ubio direktora škole, profesoricu i tajnicu pa pokušao sebe pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

BiH (299)Izdvojen članak (555)pucnjava (73)Svijet (1966)