Obitelj Anić spasila ozlijeđeno lane, tronogi Juriša postao je njihov ljubimac

novilist - prije 11 sati - link

U mirnom podvelebitskom mjestu Krasno jedna obitelj dobila je novog člana i to neobičnim spletom okolnosti.

Prije dva mjeseca, dok su obavljali svoje svakodnevne poljoprivredne poslove, Nikolina i Perica Anić, vlasnici obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji se bave uzgojem muznih krava i proizvodnjom sira, doživjeli su nešto neočekivano.

Foto Robert Anic/PIXSELL

Dan je započeo kao i svaki drugi, s košnjom trave na njihovim prostranim livadama. No, u jednom trenutku, dok su kosili, opazili su nešto u otkosu netom pokošene trave – maleno lane, ozlijeđeno i bespomoćno. Nažalost, prednja noga laneta bila je teško ozlijeđena kosilicom. Unatoč ozbiljnosti situacije, Nikolina i Perica nisu oklijevali. Odmah su prekinuli košnju i krenuli prema najbližoj veterinarskoj ambulanti u Otočcu, javlja Pixsell.

Foto Robert Anic/PIXSELL

Veterinar je sanirao amputiranu nogicu, ali nije davao velike šanse za preživljavanje malenom stvorenju. Međutim, Nikolina nije gubila nadu. Svakodnevno je previjala i čistila ranu, brižno njegujući lane kojem su dali ime Juriša.

Danas, dva mjeseca kasnije, Juriša se potpuno oporavio i prilagodio životu na njihovom imanju. Trčkara dvorištem na tri noge i s nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će Nikolina završiti mužnju krava i donijeti mu bočicu svježeg mlijeka, koju obožava. Osim mlijeka, mali Juriša rado jede lubenice i mladu djetelinu, a osvojio je srca ne samo obitelji Anić, već i kupaca koji dolaze po poznati sir škripavac u njihovu siranu, javlja Pixsell.

Foto Robert Anic/PIXSELL

Objava Obitelj Anić spasila ozlijeđeno lane, tronogi Juriša postao je njihov ljubimac pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (175)