Žena (35) s Krka primila SMS o pristiglom paketu, kada je platila ‘dostavu’ uslijedio je šok!

riportal - prije 5 sati - link

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, iz policije građanima savjetuju da svakako provjere brojeve mobitela i adrese pošiljatelja elektroničke pošte

​Krčka policija zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 35-godišnje hrvatske državljanke.

“Oštećena je zaprimila SMS poruku s nepoznatog broja u kojoj je obaviještena o pristiglom paketu u lokalno skladište Hrvatske pošte, no paket nije moguće isporučiti, jer navodno nedostaje kućni broj. U istoj poruci zaprimila je i poveznicu putem koje je trebala ažurirati svoju adresu te uplatiti iznos za dostavu paketa što je i učinila. Nakon toga, uvidom u bankovni račun vidjela je da s njega nedostaje oko 1440 eura te je shvativši da je prevarena događaj prijavila policiji.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Idućeg dana oštećena je obavijestila policiju da je banka na njezin račun vratila uplaćena sredstva.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima iz policije savjetuju da svakako provjere brojeve mobitela i adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Kako ne bi postali žrtve ove vrste kaznenih djela, građane pozivamo na oprez i upućujemo na savjete o zaštiti koje mogu pronaći u projektu MUP-a web heroj.ULOVIMO LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA

The post Žena (35) s Krka primila SMS o pristiglom paketu, kada je platila ‘dostavu’ uslijedio je šok! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2442)dostava (10)krk (148)policija (745)pošta (5)prijevara (61)žena (22)