Igrač Hajduka više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, odlučio je nastupati za Kanadu

novilist - prije 6 sati - link

ZAGREB Niko Kristian Sigur, 20-godišnji desni bočni igrač Hajduka,  odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu.

Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.

– Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha – izjavio je Niko Kristian Sigur.

Sa Sigurom su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa te izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić.

– Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere – izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

Objava Igrač Hajduka više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, odlučio je nastupati za Kanadu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hrvatska nogometna reprezentacija (640)nogomet (2430)