U Crikvenici proglašeni svjetski prvaci u odbijači

novilist - prije 9 sati - link

Na Gradskom plivalištu u Crikvenici nedavno je održano 7. Svjetsko prvenstvo u odbijači. Odbijača je vaterpolska igra s jednostavnim pravilima. Momčad se sastoji od dva ili tri igrača. U jednom ciklusu igre jedna momčad napada, a druga se brani.

Kod obrambene momčadi svi igrači brane gol, dok jedan igrač napadačkog sastava izvodi udarac koji se izvodi slično petercu, dakle šutem “iz prve”, bez mahanja.

Ako se postigne gol, tada na “crtu” šuta dolazi drugi igrač, ali ako se lopta odbije, tj. ako dođe do “odbijače”, onda postoje samo dva pravila – lopta se mora izvesti, tj. mora biti u posjedu barem na trenutak kod dvojice igrača, a igrači napadačke momčadi ne smiju dirati loptu s dvije ruke istovremeno.

Pobjednici Noa Burburan i Patrik Šimac iz ekipe “Tatini sinovi”

Obrambena momčad može doći do lopte na bilo koji način, pa i prekršajem, dakle sve je dopušteno. Na Svjetskom prvenstvu u Crikvenici je sudjelovalo devet ekipa podijeljenih u tri skupine.

Sustav natjecanja je bio takav da u polufinale direktno ulaze najbolje ekipe iz svake skupine, uz “najbolju” drugoplasiranu ekipu. Prvi polufinalni par činile su ekipe “Žapci” i “230 kg”, a pobjedu je odnijela ekipa “230 kg” s rezultatom 16:14.

U drugom polufinalom susretu nadmetali su se “GALIĆ d.o.o.” i “Tatini sinovi”, a pobijedili su “Tatini sinovi” rezultatom 9:6. U finalu, zapravo reprizi utakmice 2. kola skupine “B”, izostalo je svako uzbuđenje. “Tatini sinovi” (Noa Burburan i Patrik Šimac) ekspresno su nadigrali “230 kg” i ponijeli titulu najbolje ekipe 7. Svjetskog prvenstva u odbijači.

Objava U Crikvenici proglašeni svjetski prvaci u odbijači pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Novi Vinodolski & Crikvenica (141)Rijeka & Regija (1058)