Boćari Studene Slavili na turniru u Lignju

novilist - prije 8 sati - link

U sklopu programa proslave tradicionalne pučke veselice Rokove, u Lignju je održan međunarodni boćarski turnir u organizaciji Boćarskog kluba Liganj. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa i to: Lovranska Draga, Mošćenička Draga, Pobri, Opatija, Studena, Rubeši, Poljane, Veprinac, Zastenice – Čavle, Košana – Pivka (Slo), Frankopan – Grad Grobnik, ženska ekipa Kastav, Dražice, Sveti Martin – Buzet, Korensko i domaćin Liganj.

Sve ekipe bile su podijeljene u dvije grupe koje su u jutarnjem terminu svoja natjecanja odigrala na jogu u Lignju i Lovranskoj Dragi. Dvije ponajbolje ekipe iz svake grupe sastale su se u polufinalu na boćalištu u Lignju.

U popodnevnom polufinalu ekipa Lovranske Drage bila je bolja rezultatom 10:7 od ekipe Sveti Martin – Buzet, dok u drugom polufinalu rezultatom 13:4 ekipa Studene pobijedila je slovensku ekipu Košana – Pivka.

Boćari Studene nakon dosta napora tijesnim rezultatom 9:8 pobijedili su ekipu Lovranske Drage čime su osvojili 1.mjesto na ovom turniru. Pobjedničku ekipu Studene činili su ovi boćari: Josip Afrić, Marko Bradičić i Alen Dretvić.

U borbi za 3.mjesto boćari Svetog Martina iz Buzeta rezultatom 13:7 nadigrali su slovenske boćare iz ekipe Košana – Pivka. Za najboljeg u izbijanju bulina proglašen je boćar Toni Mrak (BK Veprinac), a u koštivanju (blizanju) boćar domaćina BK Liganj Robert Viskić.

Organizator ovog natjecanja na kraju je nagradio četiri ponajbolje ekipe s peharima i medaljama za ostvareni plasman. Samo natjecanje proteklo je u sportskom nadmetanju i lijepom druženju svih sudionika ovog boćarskog turnira.

Objava Boćari Studene Slavili na turniru u Lignju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (291)Rijeka & Regija (1058)Rokova (10)