Taylor Swift u Londonu završava europski dio turneje Eras

novilist - prije 9 sati - link

Taylor Swift će u utorak završiti europski dio svoje rekordne turneje Eras u Londonu gdje obožavatelji imaju posljednju priliku vidjet njen spektakularan nastup u Europi.

Američka kantautorica se prošlog tjedna vratila na stadion Wembley u Londonu – gdje je već u svibnju održala tri koncerta – radi pet nastupa nakon otkazivanja njenih koncerata u Beču gdje su vlasti spriječile planirani teroristički napad.

Neki od 195.000 razočaranih obožavatelja u Beču požurili su kupiti ulaznice za njene nastupe u Londonu na stranicama za preprodaju gdje su se prodavale za deseterostruko veće cijene od prvotnih.

Eras, prva turneja koja je zaradila više od milijardu dolara, uključuje svih 11 studijskih albuma Swift u zasebnim sekcijama. Kritičari su nahvalili njenu izvedbu kao i scenografiju nastupa.

Obožavatelje koji su stigli na Wembley dočekale su stroge sigurnosne provjere.

Iako je britanska policija rekla da nema ničega što bi upućivalo na to da bi događaji u Beču mogli utjecati na nastupe na Wembleyu, na stadionu je prisutno primjetno veliko osiguranje.

“Tay-gating”, praksa okupljanja ispred stadiona bez ulaznice, što su tisuće ljudi učinile u Muenchenu prošlog mjeseca, zabranjena je s obzirom na to da vlasti nastoje umanjiti rizike izvan stadiona, koje je teže kontrolirati.

Turneja se u listopadu vraća u Sjedinjene Američke Države, a završava u kanadskom gradu Vancouveru u prosincu.

Objava Taylor Swift u Londonu završava europski dio turneje Eras pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (455)london (16)Mozaik (665)Taylor Swift (51)Velika Britanija (87)