Inspekcija izdala prekršajne naloge zbog zagađenja mora u Kostreni: “Onečišćenje je povezano s rafinerijom i problem je cijelog Kvarnera”

riportal - prije 4 sata - link

Ovo nije problem samo Kostrene, nego cijelog područja Kvarnera, smatra načelnik Dražen Vranić

A o situaciji onečišćenog mora i rafinerije koja muči Kostrenjane i onome što se poduzima  više je kazao načelnik Dražen Vranić.

“Mi nažalost već više od godinu dana imamo problem sa onečišćenja zbog rafinerije. Radili smo dodatne monitoringe i pretrage, a sve nalaze smo slali nadležnima da poduzmu određene korake jer mi kao općina to ne možemo. Sada je konačno došla obavijest da je inspekcija pokrenula potrebne postupke i izdala prekršajne naloge”, rekao je Vranić.

Ovo nije problem samo Kostrene, nego cijelog područja Kvarnera, smatra Vranić.

“Mi smo nonstop u kontaktu s rafinerijom, a nažalost, njihovi su odgovori šturi. Kvaliteta mora ovdje je izvrsne kvalitete. Monitoring koji se radi vezano za prisustvo ugljikovodika smo sami naručili i plaćamo kako bi zaštitili naše mještane i posjetitelje”, rekao je.

Monitoring je pokazao prisutnost ugljikovodika na plažama na području rafinerije, piše Net.hr.

The post Inspekcija izdala prekršajne naloge zbog zagađenja mora u Kostreni: “Onečišćenje je povezano s rafinerijom i problem je cijelog Kvarnera” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Ina (24)kostrena (59)rafinerija (6)rijeka (1108)RIJEKA I PGŽ (863)