Prijem kod delničke gradonačelnice: Čestitke Petri, Lani i Sanjinu

novilist - prije 2 dana - link

 

DELNICE – Iako je do početka nove nastavne godine još više od dva tjedna, danas je delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić priredila primanje i uručila prigodne darove za troje na državnim natjecanjima uspješnih delničkih srednjoškolaca i dvije njihove mentorice. Petra Tomac, buduća maturantica Srednje škole Delnice, plasirala se u 10 posto najboljih natjecatelja u kategoriji Junior (2. i 3. razredi) na čuvenom međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, a sve to pod vodstvom profesorice mentorice Ivone Jerbić. Petra je zauzela odlično 34. mjesto u konkurenciji čak 920 natjecatelja, što je izniman uspjeh.

Rad, rad i rad

Isto se to može reći i za sada već bivše učenike Srednje škole Delnice, ekonomiste Lanu Štimac i Sanjina Janeša, koji su sa svojom mentoricom Sanjom Kaloper sudjelovali na najvećem državnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola World Skills Croatia. Unutar 53 područja natjecanja, mladi Delničani svoje su vještine ogledali u disciplini Poduzetništvo zauzevši izvrsno četvrto mjesto pri čemu treba istaći kako je ovo natjecanje okupilo više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola RH Hrvatske.

– Odlični rezultati ovih mladih ljudi ne smiju se zanemariti i s ponosom ih treba isticati, poručila je gradonačelnica Mihelčić učenicima i njihovim mentoricama čestitavši im na uspjehu i poželjevši slične rezultate u nastavku njihova školovanja i rada. Petra Tomac istaknula je kako svake godine sudjeluje na »Klokanu« i nije očekivala ovako dobar rezultat, a uspjeh je došao nakon brojnih sati izvannastavnih aktivnosti vezanih uz matematiku. Njezina mentorica Ivona Jerbić to je potvrdila dodavši kako Petra svake godine uspješno sudjeluje i na županijskom natjecanju iz matematike, a dvije godine bila je vrlo uspješna i na regionalnom sudoku natječaju.

Goransko osvježenje

Riječi pohvale za svoje učenike imala je i mentorica Sanja Kaloper podsjetivši kako su Lana Štimac i Sanjin Janeš nakon pobjede ne mađužupanijskom natjecanju (Primorsko-goranska, Istarska, Karlovačka i Ličko-senjska županija) stekli pravo nastupa na državnom natjecanju gdje su projektom »Goransko osvježenje« privukli veliku pažnju i osvojili visoko četvrto mjesto. Temelj projekta, pojasnili su Lana i Sanjin, bio je predstaviti ideju osmišljavanja, organizacije i realizacije prodaje zamišljenog proizvoda vezanog uz aroniju i borovnicu, a pripreme za sve to ostvarili su također radom u školi i izvanastavnim aktivnostima, reklo je dvoje mladih Gorana koji će ove jeseni školovanje nastaviti upisom na studij marketinga u Puli.

Objava Prijem kod delničke gradonačelnice: Čestitke Petri, Lani i Sanjinu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Delnice (42)Gorski Kotar (179)prijem (5)