Matej se nakon 12 godina sa ženom Irkinjom vratio u Osijek: ‘Sve potrebno imamo ovdje’

riportal - prije 19 sati - link

Ohrabrujuća priča stiže iz Slavonije. Nakon godina života i rada u Kanadi i Irskoj Matej Vrdoljak vratio se u Osijek. On i supruga Irkinja pokrenuli su svoj posao i budućnost vide u Hrvatskoj.

Voli putovati, upoznavati zemlje i ljude, a nedavno se nakon godina života i rada Matej Vrdoljak iz hladne, kišne i vjetrovite Irske vratio u svoj Osijek.

“Osijek je moj grad, rođen sam ovdje, odrastao, išao u školu tu, imam puno prijatelja ovdje, obitelj naravno i to je ono što me veže za Osijek”, kaže Matej Vrdoljak.

Kada im je rekao da se vraća, roditelji mu kaže, prvo nisu vjerovali, a potom su bili presretni – tim više jer se vratio sa suprugom Kate.

“Rekla sam, Bože, on 10 godina živi sa mnom u Irskoj uz moju obitelj i pošteno bi bilo doći u Hrvatsku kako bi bili blizu i njegove obitelji.” kaže Kate Robson, Matejeva supruga.

Matej je po završetku srednje škole otišao rodbini u Kanadu kako bi usavršio engleski jezik, a potom je u potrazi za poslom krenuo u Irsku.

“Kad sam ja odlazio, iskreno, nije baš bilo ekonomski najbolje vrijeme u Osijeku za mladog čovjeka. Tako da sam odlučio otići van”, kaže Matej.

Počeo je kao perač suđa u kuhinji, bio konobar i barmen, usavršavao znanja i vještine, vodio barove i restorane, a život ga je doveo i do današnje supruge.

“Možda nije bila ljubav na prvi pogled, ali je definitivno bila neka vrsta kemije”, kaže Kate.

Irska je, kaže Matej, njegova druga domovina, pruža mnogo prilika i mnogo toga mu se svidjelo, no neke stvari ipak su znatno drukčije nego u Hrvatskoj.

“Nije kao ovdje da sretnete prijatelje na ulici, ajmo popiti kavu, nego se stvarno mora biti dobro organiziran i potpuno je drugačiji način života”, kaže Matej.

“Sviđa mi se način života ovdje, ljudi u kafićima u 15 sati, imaju vremena za svoje obitelji i prijatelje. U Irskoj kada se želim vidjeti s prijateljima, dogovorimo susret idući mjesec”, kaže Kate.

Vole aktivan i zdrav način života, sanjali su svoj ugostiteljski objekt sa zdravom hranom, a san su odlučili ostvariti upravo u Osijeku.

“Zato što smo s vremenom vidjeli da se mnogo mladih vraća u Osijek i da je grad onako živahan, da nije više kao prije i puno više prilika i poslovnih i svega”, kaže Matej.

“Ovdje imate sve što vam je potrebno”, dodaje i zaključuje Kate.

Matej i Kate svjesni su da je pred njima mnogo životnih i poslovnih izazova, znaju i da bi neke od svojih ciljeva brže i lakše ostvarili na nekom drugom mjestu, no ljubav, sreća i mir, što imaju u Osijeku, to im je -kažu – neprocjenjivo, prenosi Danas.hr.

The post Matej se nakon 12 godina sa ženom Irkinjom vratio u Osijek: ‘Sve potrebno imamo ovdje’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (524)Irska (14)osijek (134)