Na Podvežici sjajan koncertni vikend: Na Zvečkinu pozornicu penju se Letu Štuke, Buč Kesidi, M.O.R.T., IDEM i drugi

riportal - prije 22 sata - link

Riječka Zvečka je spremna za svoj drugi koncertni vikend, čija su dva dana ispunjena nastupima prekaljenih glazbenih veterana i novijih imena koja su svojim zvukom već podigla popriličnu prašinu i osvojili naklonost kritike i publike.

U petak 23. kolovoza na pozornicu stiže omiljeni sarajevski bend Letu Štuke, predvođen jednim od najtalentiranijih pop rock autora ovih prostora Dinom Šaranom.

Potom old school punk četvorka Savršeni Marginalci s repertoarom koji čine prva tri, po mnogima najbolja albuma Hladnog piva, te neukrotivi sinjski punk blues rockeri M.O.R.T. koji na stalnoj turneji skupljaju laskave epitete najdivljeg domaćeg rock benda, strukovne nagrade i nominacije te najvažnije, brdo vjernih fanova koji u notu znaju svih dosadašnjih pet albuma.

Program za subotu 24. kolovoza predvode Buč Kesidi, dvojac iz Pančeva koji sebe definira kao “ljevoruki disko pop rock electro boy band duo”, a euforija koju izazivaju na pozornici i priznanja koja skupljaju s albumima potvrđuju njihov status jednog od najuzbudljivijih regionalnih imena posljednjih godina.

Hype prati i kantautora i multiinstrumentalistu Antuna Aleksu, poznatijeg pod aliasom IDEM, čiji je debut album “Poyy” po mišljenju kritike bilo jedno od najboljih izdanja prošle godine, a svoje je rekla i publika dupkom ispunjavajući brojne nastupe.

Subotnji lineup zaključuju riječki Ministranti, koji su na svom putu širenja rock evanđelja za svoj album prvijenac “Rock je mrtav” već pokupili brojna priznanja, a osnaženi niskom sjajnih festivalskih i klupskih gaža obećavaju kako njihova priča tek počinje.

Lokacija je i ovoga puta vanjski teren Boćarskog doma Podvežica u ulici Franje Matkovića 1a, a vrata se oba dana otvaraju u 20 sati.

Dnevne ulaznice dostupne su u pretprodaji u sustavu Entrio i Dallas Music Shopu po cijeni od 20 eura, dok će na dan održavanja koncerata cijena iznositi 25 eura.

The post Na Podvežici sjajan koncertni vikend: Na Zvečkinu pozornicu penju se Letu Štuke, Buč Kesidi, M.O.R.T., IDEM i drugi appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Glazba (455)koncert (199)Mozaik (666)Riječka zvečka (7)vikend (15)