Ako se sami šminkate za vjenčanje, ovi savjeti će vam dobro doći

novilist - prije 6 sati - link

Nije tajna da mnogo toga što je povezano s vjenčanjem može biti prilično skupo – od cvijeća i fotografa do vjenčanice i hrane, a kad se zbroje svi ti izdaci govorimo o povećem računu.

Frizura i šminka za mladenke nisu iznimke, pa se stoga mnoge odlučuju same pobrinuti za svoj make up.

To je zapravo dobar potez jer sami poznajete svoje lice najbolje, ali ako niste vizažist, dobro će vam doći poneki savjet!

Ne zaboravite na njegu kože

Najbolja podloga za šminku je zdrava i sjajna koža, stoga ne zaboravite rigorozno slijediti rutinu njege kože tjednima prije velikog dana.

Klonite se snažnih i koncentriranih kiselina i održavajte jednostavnu, ali efektivnu rutinu čišćenja i hidratacije. Dobro hidratizirana koža bolje će držati šminku tijekom čitave večeri.

Ne preskačite primer

Ako obično preskačete primer, svakako to nemojte činiti na dan kad vam šminka mora ostati netaknuta.

Sukladno tipu vaše kože i finishu koji želite odaberite točno onaj koji će vam to osigurati. Obavezno ga isprobajte koji dan prije kako biste se uvjerili da vam odgovara.

Manje je više

Iako je ovo velika prigoda, ne morate pretjerivati! U svijetu šminke za vjenčanje, manje je definitivno više.

Umjesto pretjerivanja, šminkom istaknite svoju prirodnu ljepotu i crte lica, te nastojte sve zadržat u sferi suptilnosti.

Isticanje crta lica strateški postavljenim konturama može učiniti veliku razliku na vašim vjenčanim fotografijama, ali i uživo. Nastojte ne ići s prehladnim ili pak pretoplim tonovima, te se odlučite za kreamste proizvode koji će se stopiti s vašom kožom.

Definirajte oči

Kako bi vam oči posebno zasjale, koristite kremasta mat sjenila za lagano oblikovanje i sjenčanje. Odlična je ideja i dodati malo sjaja u unutarnji kut očiju za prodoran i sanjiv pogled!

Nek’ i tijelo sjaji

Ako su dijelovi vašeg tijela otkriveni, možete na ruke, prsa pa ča i noge staviti malo svjetlucavog balzama ili highlightera s kojeg će se sjaj divno odražavati. Jednostavna i mala stvar koja oduzima dah!

Objava Ako se sami šminkate za vjenčanje, ovi savjeti će vam dobro doći pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (511)Ljepota (95)vjenčanje (40)