Ilegalne migracije preplavile Kanarsko otočje: Bit će još i gore

narod - prije 8 sati - link

IlegalneIlegalne

Ilegalne migracije na Kanarskom otočju i dalje su na „ekstremno visokim razinama“. U drugoj polovici kolovoza bit će još gore, izvještava Španjolska civilna garda.

> Migrant usred bijela dana pretukao ženu u Zagrebu

Čak 85% ilegalne migracije čine muškarci

Broj dolazaka ilegalnih migranata uskoro će premašiti dosadašnji rekord. Ove godine na Kanare je već pristiglo oko 30 000 Afrikanaca. Samo u srpnju, na Kanarsko otočje iskrcalo se 2200 migranata. Posljednji srpanjski rekord ostvaren je i stoji od 2006. kada je pristiglo 2260 migranata. Statistika kaže kako čak 85% migrantske populacije čine muškarci. Žene su zastupljene tek sa 7%, a djeca čine 8%. Od djece prednjače dječaci, prenosi „The European Conservative“.

Izvještaj Garde kaže kako će pritisak na Kanarsko otočje biti sve snažniji u narednom razdoblju. Naime, znatno će se poboljšati uvjeti za plovidbu. Otočje se nalazi u neposrednoj blizini afričke obale, odnosno uz Zapadnu Saharu i Maroko.

> Danska uvodi kontrolu na granici sa Švedskom: Ne želimo švedske prilike

Migrante ne sprječava izrazito opasno more

Prošle godine, na Kanare je pristiglo 39 910 ilegalnih migranata. Bio je to dramatičan skok u dolascima – čak 154,5%! Migrante ne sprječava niti izrazito opasno more. Španjolske nevladine organizacije navode kako je od 2018. do 2022. na ovoj morskoj ruti poginulo ili nestalo 7800 ljudi.

> Ilegalni migranti pristižu u BiH u sve većem broju, ali se i kraće zadržavaju

Objava Ilegalne migracije preplavile Kanarsko otočje: Bit će još i gore pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

eu (255)Izdvojen članak (526)migranti (65)Španjolska (118)