Jakirović: Igramo s obiljnom ekipom, ali želimo u Ligu prvaka

narod - prije 4 sata - link

– Igramo s ozbiljnom ekipom, koja je dugo na okupu, morat ćemo biti maksimalno koncentrirani, istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg prvog susreta play-offa Lige prvaka protiv azerbajdžanskog Qarabaga.

– Igramo s ozbiljnom ekipom, koja je dugo na okupu. Prošle sezone su držali Bayer na konopcima, poslali su poruku i time što su u trećem pretkolu zabili sedam golova u gostima. To je veliko upozorenje za nas. Radi se o momčadi punoj automatizama, s nekoliko dobrih individualnih igrača, morat ćemo biti maksimalno koncentrirani, kazao je Dinamov strateg.

Istaknuo je kako nema većih problema s izostancima.

– Svi su zdravi osim kapetana Ademija, vidjet ćemo kakvo je njegovo stanje nakon današnjeg testiranja, dodao je.

Uz Dinamovog trenera na konferenciji za medije bio je i Sandro Kulenović. Novinare je zanimalo znači li to da će sutra biti u prvom sastavu.

– Ovdje je jer voli biti u mojem društvu, kazao je Jakirović sa smiješkom.

– Sandro konkurira za sastav, on je u rosteru, još se nismo odlučili o sastavu, dodao je.- Prema naprijed imaju jako dobre igrače, spomenut ću veznjake Abdellaha Zoubira i Yassinea Benzia, napadača Juninha, tu je i njihov “Mišić”, Julio Romao, od njih četvorice prijeti najveća opasnost. Vidjet ćemo je li njihova obrana slabija. Isto tako uz vrline imaju u mane. Vjerujem da ih možemo ugroziti, nada se Jakirović.

Svjestan je kako sutra tek slijedi prvo poluvrijeme.

– Volio bi da se sutra sve odluči, ali svjetan sam da je sutra prvo poluvrijme. Ovdje nema slabih protivnika, sve su to prvaci svojih zemalja. Svi igraju, ova ekipa ima šest, sedam dmaćih igrača ostalo su stranci. Očekuje nas zahtjevna utakmica, kazao je strateg hrvatskog prvaka.

Složio se s tvrdonjom kako su ispred njega najveće utakmice u trenerskoj karijeri.

– Sigurno da su to najveće utakmice, bilo bi sjajno kada bi se plasirali u Ligu prvaka. Prošle sezone nismo klonuli duhom i nismo se predavali, kazao je. Osvrnuo se i na Dalićev popis na kojem se našao i Petar Sučić:

– Petar je došao u fokus, nekako je normalno da kada se Brozović oprostio da ga Petra pokuša nadomjestiti. On je veliki potencijal, ne treba se opterećivati. On je sve svojim radom napravio, smatra Jakirović.

Objava Jakirović: Igramo s obiljnom ekipom, ali želimo u Ligu prvaka pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

dinamo (463)Sergej Jakirović (46)Sport (10958)