Iz Lučke kapetanije Šibenik izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o provođenju očevidnih radnji na jahti jedrenjaku “Perla”, dužine 26,75 metara, u vlasništvu domaće pravne osobe, na kojoj je noćas, 19. kolovoza nešto iza pomoći izbio požar, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Odmah po dojavi o požaru službenici Lučke kapetanije izašli su na mjesto nesreće, gdje su već pristigli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik i započeli s gašenjem.

Preliminarnim očevidnim radnjama na mjestu nesreće ustanovljena je značajna šteta od posljedica požara koji je najvećim dijelom zahvatio palubu i nadgrađe jahte, djelomično oštetivši potpalublje. Unatoč nastaloj šteti jahta je u plovnom stanju i osigurana uz obalu šibenske luke.

U trenutku izbijanja požara jahta je bila na vezu u šibenskoj luci, a požar nije predstavljao ugrozu za lučku infrastrukturu kao ni ostala plovila.

U toj nesreći nema stradalih i ozlijeđenih, kao ni onečišćenja mora i morskog okoliša, jer putnika nije bilo na brodu, a posada se pravodobno evakuirala. Prema izjavama zapovjednika požar je izbio uslijed udara groma u brodsko nadgrađe te se ubrzo proširio palubom, stoji u priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.