Tamara Obrovac u Kastvu: Svaka je pjesma prerastala u dugu rapsodiju popločenu instrumentalima

novilist - prije 7 sati - link

Jučer je u sklopu Kastafskog kulturnog leta održan koncert Tamare Obrovac i Transhistria ansambla. Koncert održan u Boćarskom domu Slavko Stanić pozvao je velik broj publike koja uživa u izvedbama cijenjene domaće glazbenice.

Foto galerija: Koncert u Kastvu: Tamara Obrovac i Transhistria ansambl Foto: Ana Križanec

Jazz, etno, soul i mnogi drugi glazbeni žanrovi predmet su djelovanja Tamare Obrovac. Istarska se glazbenica vratila u Kastav deset godina nakon posljednje koncerta u sklopu KKL-a. Nije bila sama. Društvo na sceni pravili su joj glazbenici okupljeni u Transhistria ensemble. Uslijed nepovoljnih vremenskih prognoza, koncert je bio održan u Boćarskom domu. To je značilo nešto drugačiju kulisu i uvjete, no intimnost je postignuta tako što su izvođači bili okruženi reflektorima koji su pojačavali kontrast s publikom. U središtu zbivanja našla se Tamara Obrovac koja je od samoga početka koncerta s publikom gajila komunikaciju. Stihovi na čakavskom i vlaškom dijalektu, ispjevavanje tonova u pratnji ansambla, scenska domišljatost i pokoji plesni pokret bili su pjevačičini aduti te večeri. Sve je bilo začinjeno humorističnim elementima u obraćanju publici između nastupa.

„Ča mi povida more“, „Kada te nima tu“, „Črni malin“, „Se me ra morta privari“, „Kažeta“ i druge skladbe koje su izvođači svirali bili su nagrađeni velikim pljeskom.
U tom svojstvenom glazbenom žanru, svaka je pjesma prerastala u višeminutno dugu rapsodiju popločenu instrumentalima. Uz duge i umješne skladbe, dvosatni je koncert prošao u tren oka.

 

Objava Tamara Obrovac u Kastvu: Svaka je pjesma prerastala u dugu rapsodiju popločenu instrumentalima pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (456)kastav (48)Ostalo (142)rijeka (1107)