Ivo Josipović odjednom postao “crypto bro”?

netokracija - prije 3 dana - link

Ovo ljeto bilo je sve osim mirno za društvene mreže bivšeg predsjednika Ive Josipovića koji je inače bio prvi predsjednik s jakom digitalnom prisutnosti. Usprkos bogatom iskustvu u digitalnom svijetu, nije mogao izbjeći da se i njemu dogodi ono što na prvu ruku možemo nazvati – hakiranjem Facebooka i Twittera.

Ivo Josipović ljubitelj je Donalda Trumpa?

Privatni Facebook profil Ive Josipovića trenutno se zove Metta Metta.

Početkom kolovoza mogli smo primijetiti neobične aktivnosti na osobnom Facebook profilu bivšeg predsjednika. Njegovo je ime promijenjeno u Meta Metta, a zatim je objavljeno i nekoliko fotografija – logotip Mete i sada već poznata fotografiju Donalda Trumpa na kojoj ga odvode zaštitari.

Josipović je kroz nekoliko dana vratio kontrolu na profilom. Fotografije je obrisao, ali mora pričekati dva mjeseca da vrati ime. Svojim prijateljima se obratio u jednoj objavi:

Neki šaljivdžija zvani MetaMetta bio mi je oteo Fb i LinkedIn profile, otkazao nešto prijatelja i napravio još pokoju manju spačku. Preoteo sam profile, ali Fb ne dozvoljava promjenu imena profila 2 mjeseca od zadnje promjene. Zato ću se još neko vrijeme znati Meta Metta. Pozivam prijatelje kojima je ludi Meta otkazao prijateljstvo da se vrate….

Ipak, čini se kako ovo nije posljednji digitalni napad na bivšeg predsjednika.

Ivo Josipović nas uči kako zaraditi tisuće dolara uz pomoć ChatGPT-a?

Malo je reći kako službeni Twitter profil bivšeg predsjednika bombardira svoje pratitelje o kriptovalutama. Točnije, kroz već stotine objava u nekoliko dana, dvije osobe nalaze se u centru pozornosti ove spam tehnike. George (GeorgeWEB3) i Jackson (JacksonWEB3) predstavljaju se kao kripto stručnjaci i objašnjavaju kako zaraditi uz pomoć ChatGPT-a ili bota na kriptovalutama.

Svaki YouTube kanal ima samo jedan objavljeni video, s time da se na Jacksonovom kanalu nalaze dva potpuno identična videa. Uz to, svaka Twitter objava koju je na svoj profil prenio bivši predsjednik vodi na jedan ili drugi kanal.

Javili smo se Ivi Josipoviću vezano uz izazove s kojima se našao na društvenim mrežama. Dok čekamo njegov odgovor, preporučujemo vam nizove tekstova koje smo objavili na temu sigurnijeg interneta.

pročitaj cijeli članak

hakiranje (7)ivo josipović (7)Novost (40)