Utječe li promjena vremena na ljude narušena zdravlja? Liječnica objasnila: ‘Simptomi se znaju javiti već dan ranije’

riportal - prije 6 sati - link

Promjena vremena već je jučer pogodila dio Slavonije i Slatine, a za danas su izdana nova ozbiljna upozorenja. Više u video prilogu!

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za sve regije, osim Dubrovačke i Kninske na moguće jako grmljavinsko nevrijeme, uz mogućnost pijavica i bujičnih poplava.

Na oprezu trebaju biti pogotovo nautičari, ali i oni narušena zdravlja – upozoravaju liječnici.

‘Simptomi se javljaju dan-dva prije nastupa samih promjena vremena i nestaju kad organizam dolaskom promjena i kad se organizam prilagodi na to. Najčešći simptomi su u vidu promjena raspoloženja. Nekakva razdraženost ili depresivno ponašanje, osjećaj umora, slabosti. Vrlo se često javlja glavobolja kod ljudi koji imaju nekakve kardiovaskularne probleme javlja se ubrzano lupanje srca, možda povećan skok tlaka. Pacijenti s plućnim bolestima imat će teško disanje’, rekla je Davorka Muškardin, liječnica u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba, piše Danas.hr.

The post Utječe li promjena vremena na ljude narušena zdravlja? Liječnica objasnila: ‘Simptomi se znaju javiti već dan ranije’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

liječnica (12)vrijeme (212)Zdravlje (291)