MALI LOŠINJ Slovenac (37) ‘malo’ popio pa sjeo za volan. Napuhao je više od 2 i pol promila pa je zadržan u policiji

riportal - prije 4 sata - link

Zabilježeno je 280 prometnih prekršaja i 43 prometne nesreće, izvijestili su iz policije.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 280 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 53, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 30, vožnje pod utjecajem alkohola – 16 te šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 166 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 184 km/h zabilježena je 17. kolovoza oko 19.35 sati na A6 kod vijadukta Japići na području Vrbovskog, gdje se vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka navedenom brzinom kretao u smjeru Zagreba, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,57 g/kg izmjerena je 37-godišnjem državljaninu Slovenije, koji je upravljao osobnim vozilom. Policija ga je zaustavila sinoć, 18. kolovoza na predjelu Čikat u Malom Lošinju te je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.240 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području RH na rok od tri mjeseca.

Navedeni, ali i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 43 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i ovom prilikom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

The post MALI LOŠINJ Slovenac (37) ‘malo’ popio pa sjeo za volan. Napuhao je više od 2 i pol promila pa je zadržan u policiji appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

alkohol (171)Crna kronika (2420)policija (739)vožnja (40)