7 DANA MEDITERANA Program likovnih radionica za djecu

dulist - prije 15 sati - link

Uz aktualnu izložbu ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’ koja je nastala u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Umjetničke galerije Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik organizira program likovnih radionica za djecu.
Program će trajati od 19. do 23. kolovoza u vremenu od 10 do 12 sati, a radionice će voditi Ivona Šimunović, kustos pedagog Umjetničke galerije Dubrovnik. Maleni kreativci će uz stručno vodstvo kustosice izložbe, pogledati izložbu te potom izrađivati mala umjetnička djela prema uzoru na viđeno, a nakon završetka programa bit će organizirana i izložba odabranih radova svih polaznika.
Program radionica namijenjen je djeci od 8 do 14 godina, a zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prijaviti unaprijed putem emaila: edukacija@momad.hr.

Izložba ostaje otvorena do 15. rujna, a dio je izložbenog programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara. Autorica izložbe je Iva Körbler. Na dva kata Umjetničke galerije Dubrovnik izloženo je 170 djela od 108 autora, od kojih je 82 djela iz fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik, potom iz Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, Zagreb, Galerije umjetnina Split, Zbirke Roglić, Muzeja i galerija Konavala te mnogih privatnih posuditelja i samih umjetnika.

pročitaj cijeli članak

Kultura (821)