O strašnoj nesreći u Viru oglasilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru

novilist - prije 5 sati - link

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je, u suradnji s djelatnicima Postaje prometne policije Zadar, proveo očevid prometne nesreće u mjestu Vir.

Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece  2020., 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku. Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće.

Objava O strašnoj nesreći u Viru oglasilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2391)prometna nesreća (525)vir (33)