Pregled tjedna: Vučemilović o uvozu, Glavina o sportu, Kamenjecki o operaciji Kursk

narod - prije 5 sati - link

VučemilovićVučemilović

U pregledu tjedna izdvojili smo komentar Vesne Vučemilović o problemima naše ekonomije uvoza i izvoza. Zatim smo izdvojili, ministra turizma i sporta Tončija Glavinu koji je govorio o ulaganju u sport te komentar profesora Maksima Kamenjeckog o zauzimanju Kurske oblasti od strane Ukrajinaca.

Vučemilović: ”Nekontrolirani uvoz iz trećih zemalja guši našu poljoprivredu”

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović gostovala je u Novom danu na N1 televiziji gdje je komentirala aktualne političke događaje, kao i tragediju na Malom Lošinju kada su poginula tri pomorca.

Vučemilović kaže da je taj događaj velika tragedija i izrazila je sućut obiteljima. “To Jadrolinija u svojoj povijesti ne pamti i slučaj se mora istražiti do zadnje sitnice i ne bi trebalo govoriti preuranjeno tko je kriv nego ostaviti to za kraj istrage. Treba sve odraditi po pravilima struke i vidjeti što se konkretno dogodilo. Čujemo od nekih da, bez obzira što je brod star, da je on funkcionalan”, rekla je.

O hrani koja je 22 posto skuplja od ostatke EU-a kaže da mi nismo samodostatni. “Ne proizvodi se dovoljno. Ponavlja se jedna te ista priča. Proizvođači povrća su očajni jer već treću godinu rade s gubitkom i na milosti su i nemilosti otkupljivača. Svake godine jedno te isto, imate otkupljivače koji uvoze i stvore umjetni višak te dolazi do pada cijena. Taj nekontrolirani uvoz iz trećih zemalja guši našu poljoprivredu”, dodala je.

Glavina: ”Jedna smo od rijetkih zemalja koje imaju sportsku mirovinu”

Gost u talk showu Istinom do gola je ministar turizma i sporta Tonči Glavina, prvi ministar u Vladi RH nakon osam godina, koji je govorio u prvom redu o razvoju i ulaganjima u naš sport, u domete hrvatskog sporta, ulozi sportaša u afirmaciji Hrvatske, o povećanju nagrada za olimpijske medalje, ali i druga postignuća u sportu.

Ministar Glavina rekao je da je Vlada povećala nagrade za sportaše koji osvoje medalju na velikim natjecanjima prije Olimpijskih igara. Podsjetio je i da smo jedna od rijetkih zemalja koje imaju sportsku mirovinu za sportaše s medaljom, nakon 45 godine života. Sportska mirovina je u rangu prosječne hrvatske plaće. Dodao je i da je Vlada to omogućila i za trenere iza 55 godine. Potvrdio je spremnost vlade za ulaganjima o izgradnju, odnosno rekonstrukciju stadiona Dinama i Hajduka.

Kamenjecki: Rusi su uništili svoje vojnike u Kurskoj oblasti

Profesor Maksim Kamenjecki iz kijevskog Instituta za međunarodne odnose gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao stanje na bojištu u Rusiji i Ukrajini.

Otkako su Ukrajinci ušli na ruski teritorij, u Kursku oblast, Rusi su povukli svoj prijedlog za mirovne pregovore, ali Kamenjecki kaže da je to bio ultimatum.

Kamenjecki tvrdi da su Rusi u Kurskoj oblasti greškom napali svoju vojsku, iako o tome još nema službenih podataka i o tome se ne govori u Rusiji.

“Rusi su sami uništili veliki broj svojih vojnika u Kurskoj oblasti, pomiješali su svoje kolone s našim kolonama i uništili nekoliko stotina svojih vojnika. O tome se u Rusiji još ne govori, ali to će biti veliki problem u javnosti kad se pročuje. Rusi uništavaju sami sebe.”

Objava Pregled tjedna: Vučemilović o uvozu, Glavina o sportu, Kamenjecki o operaciji Kursk pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Članak (10)Hrvatska (3919)Izdvojen članak (503)