Novi pokušaj bijega iz zatvora! Bjegunci uhvaćeni na krovu Općinskog suda u Zadru

riportal - prije 17 sati - link

Obojicu su pronašli na krovu

Subota je bilo vrlo aktivna za zatvorenike zadarskog zatvora.

Kako doznajemo, došlo je do dva pokušaja bijega, ali ipak na svu sreću neuspješna. Obojicu su pronašli na krovu Općinskog suda, a zanimljivo je to što se na krovu nalazi šetnica za zatvorenike, koja spaja zatvor i sud, piše Danas.hr.

Nije ovo prvi put ovo ljeto da su se zatvorenici dali u bijeg. Podsjetimo, prije dva mjeseca iz riječkog su zatvora pobjegla dvojica zatvorenika, 18-godišnjak i 29-godišnjak koji nisu služili zatvorsku kaznu već su se nalazili u istražnom zatvoru zbog sumnje na kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Hrvatska inače jako loše stoji sa zatvorima, tvrde sindikati, iako najavljena je gradnja tri nova na prostoru države.

Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić prije nekoliko mjeseci o tome je razgovarala s Jelenkom Krešom iz Sindikata pravosudne policije. U ništa od tog ne vjeruju jer kažu previše je bilo obećanja, ali – seljenje zatvora iz centra podupiru jer sada su brojni na neadekvatnim lokacijama.

“Imate riječki zatvor u centru Rijeke, imate u Zadru zatvor gdje ljudi šetaju na krovu zgrade gdje je šetnica, imate šibenski zatvor koji je u centru. Sad uzmite, nije popularno graditi zatvore, ali smatramo da bi se trebali graditi novi objekti za 21. stoljeće jer su to sve zatvori izgrađeni prije 100 godina i više”, rekao je tada, piše Danas.hr.

The post Novi pokušaj bijega iz zatvora! Bjegunci uhvaćeni na krovu Općinskog suda u Zadru appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bijeg (26)Crna kronika (2392)Zadar (74)zatvor (59)