FESTA VATERPOLA NA KORČULI Rudić i zlatni olimpijci protiv reprezentacije Svijeta

dulist - prije 4 sata - link

Vaterpolski vikend na Korčuli obilježila je utakmica reprezentacije Hrvatske, odnosno reprezentativaca koji su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojili zlatno odličje pod palicom tadašnjeg izbornika Ratka Rudića, a protiv reprezentacije Svijeta, koja je okupila eminentna igračka imena vaterpolskog svijeta.
Za Hrvatsku 2012. su se još jednom na okupu našli Josip Pavić, Damir Burić, Miho Bošković, Nikša Dobud, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Samir Barač, Igor Hinić, Paulo Obradović, Frano Vićan. S klupe ih je vodio dakako Ratko Rudić kojem je ovo praktički, na simboličan način bila i oproštajna utakmica u trenerskoj karijeri. Dio od navedenih igrača su završili igračku karijeru. Neki su predsjednici kluba (Barač), državni tajnici (Pavić), treneri (Hinić, Vićan, Sukno), sportski direktori (Muslim), poduzetnici (Burić, Dobud), ali ima ih još i podosta igrački aktivnih – Joković, Buljubašić, Bušlje, Obradović…
S druge strane, dojmljiv je i popis igrača koji je igrao za reprezentaciju Svijeta – Daniel Lopez (Španjolska), Tamas Kasas (Mađarska), Andrija Prlainović (Srbija), Boris Zloković (Crna Gora), Aleksandar Ivović (Crna Gora), Felipe Perrone (Španjolska), Duško Pijetlović (Srbija), Valentino Gallo (Italija), Matteo Aicardi (Italija), Christos Afroudakis (Grčka), Georgios Afroudakis (Grčka), Zoltan Szecsi (Mađarska). Popunio je momčad Svijeta i Mihovil Marinović iz VK Galeb MR.
Svijet je s klupe vodio još jedan član Kuće slavnih, srpski trener, nekoć sjajan igrač, Igor Milanović.
Rezultat? Načelno, nebitan. Poraženih tu nema, pobjednik je vaterpolo, iako da informacija ne bi ostala nepotpuna, završilo je:
Hrvatska 2012. – Svijet 13:13 (3:4, 5:3, 2:3, 3:3).
Za Hrvatsku 2012. golove su dali – Sukno 3, Bušlje 2, Dobud 2, Joković 2, te Bošković, Buljubašić, Muslim i Obradović po 1.
Za reprezentaciju Svijeta pogotke su postigli – Prlainović 3, Zloković 2, Perrone 2, Gallo 2, G. Afroudakis 2, te Ivović i Aicardi po 1.
Sudili su Nenad Periš iz Splita i Vlaho Radičević iz Dubrovnika, dok su opunomoćenici bili Milivoj Bebić iz Splita, još jedan član Kuće slavnih vodenih sportova i Božo Vuletić iz Dubrovnika.
Miho Bošković rekao je kako je lijepo što se okupila stara ekipa.
-Lijepo je bilo vidjeti i sve te stare zvijezde protiv kojih smo godinama igrali, ali i brjne prijatelje vaterpola – rekao je Bošković. Njegov suigrač iz 2012. Paulo Obradović rekao je kako su svi sretni i zadovoljno što su se opet okupili.
-Ovo je lijepa manifestacija i praznik vaterpola – dodao je.

Na Korčuli je bio i aktualni hrvatski izbrnik Ivoca Tucak, ali i brojni političari, među njima i župan Nikola Dobrosalvić.

Foto: Facebook/Nikola Dobroslavić

rudic olimpijci korcula5
rudic olimpijci korcula4
rudic olimpijci korcula3
rudic olimpijci korcula2
rudic olimpijci korcula1
rudic olimpijci korcula

pročitaj cijeli članak

Sport (10981)