(FOTO) GALERIJA FLORA Pogledajte novootvorenu izložbu ‘Iz toka slika’ Antuna Maračića

dulist - prije 13 sati - link

maracic 1
maracic 2
maracic 4
maracic 6
maracic 7
maracic 8
maracic 9
maracic 10
maracic 11
maracic 12
maracic 13
maracic 14
maracic 15

Do 21. kolovoza u galeriji Flora imate priliku razgledati novootvorenu izložbu ‘Iz toka slika’ umjetnika, kustosa i likovnog kritičara Antuna Maračića prema izboru Eveline Turković. Uz nu, za postav je zaslužan Slaven Tolj. Možete je vidjeti svaki dan od 18 do 22 sati, kao i u drugim terminima ako su vrata Florina doma otvorena.

Ovom prilikom izloženo je desetak fotografija i dva kratka digitalna filma višestruko nagrađivanog umjetnika, koji je od 2000. do 2012. bio ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik. U razdoblju od 2000. do 2013. napravio je više ciklusa posvećenih voljenom Dubrovniku: ‘Lokrum’, ‘Porporela’, ‘Uhođenje sunca’, ‘Promatrači mora’.
Antun Maračić preminuo je u listopadu 2023. godine u Zagrebu. Djela mu se nalaze u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti, Povijesnom muzeju Zagreb, grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u kolekcijama Filip Trade i Thyssen-Bornemisza Art Contemporary, Beč, te Troubleyn, Antwerpen.

Foto: Galerija Flora

pročitaj cijeli članak

Kultura (817)