Kapetan Opatije nakon poraza u Sigetu: “Moramo ispraviti još neke sitnice”

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA Nogometaši Opatije porazom u Sigetu otvorili su povratničku prvoligašku sezonu. Porazi u sportu sami po sebi nikada nisu dobrodošli i u pravilu ne donose ništa dobro. Međutim, ovaj opatijski posrtaj kod Dubrave ipak u sebi ima nešto ohrabrujuće, a to je sasvim pristojna igra koja je donijela dosta prilika. Prvu od šest, sedam prilika na utakmici iskoristio je kapetan Anton Baltazar Bogolin, koji je u četvrtoj minuti doveo svoju momčad u kratkotrajno vodstvo.

– U prvom poluvremenu imali smo tri, a u nastavku još četiri šanse za pogodak – govori 24-godišnji napadač Opatije. – Mislim da smo bili barem za nijansu bolji od Dubrave i remi bi možda bio najrealniji ishod utakmice. Šteta što nismo izvukli barem bod, ali ako ovako nastavimo nema brige. Vjerujem da ćemo na ljestvici biti negdje od sredine prema vrhu. Jasno, ako budemo igrali motivirano i odgovorno. Moramo ispraviti neke sitnice koje su nam se događale u Sigetu. Opet, imamo nekoliko igrača koji nisu igrali ovu ligu i treba im malo vremena da se priviknu.

Ono što brine su (pre)lako primljeni pogoci…

– Primili smo baš naivne golove. Na okomitu loptu, a onda nakon našeg kornera. To su baš dječije pogreške koje nam se ne bi smjele događati. U Drugoj NL se takve pogreške mogu ispraviti, no u Prvoj NL se svaki takav pristup kažnjava pogotkom. Osim toga moramo ozbiljnije shvatiti završnicu. Slabo zabijamo na treningu, a onda to prenosimo i na utakmicu. Stvaramo puno prilika, a malo zabijamo. Te šanse koje mi stvaramo jednostavno moraju biti golovi. Super da nam se vratio Ajayi koji je ušao u dvije šanse. Kada bude spreman on će to riješavati pogocima.

Bogolin je sezonu otvorio pogotkom što je uvijek dobro za golgetersko samopouzdanje napadača.

– Nisam zabio godinu dana… Meni iskreno više odgovara igrati malo finiju ligu u kojoj ima više prostora i kombinatorike, nego recimo Drugu NL gdje su svi zatvoreni i igra se na »ho-ruk«. Super sam krenuo, ali moram pohvaliti i Grujevića koji me super našao. Nadam se da ću nastaviti kako sam krenuo i da ćemo se što prije primaknuti vrhu.

Opatijce iduće nedjelje očekuje novo gostovanje, u Dugopolju kod Croatije iz Zmijavaca.

– Ne igraju na svojem terenu, u Dugopolju smo i mi i oni gosti. Pogledali smo Croatiju na Krimeji protiv Orijenta, tijekom tjedna ćemo analizirati njihove dobre i loše točke. Uz igru koju smo pružili u Sigetu imamo šanse. Međutim, maksimalno respektiramo Zmijavčane, koji godinama već igraju ovu ligu – rekao je Bogolin.

Objava Kapetan Opatije nakon poraza u Sigetu: “Moramo ispraviti još neke sitnice” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Opatija (22)nogomet (2401)Prva NL (16)