Saka se u 25. minuti oslobodio svog čuvara na desnom boku, ubacio u srce kaznenog prostora, a njegovu akciju je odlično pratio njemački reprezentativac Kai Havertz i preciznim udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Arsenal je bio nadmoćan tijekom cijelog susreta, a potvrdu te nadmoći vidjeli smo u 74. minuti, kad je Saka sa desnog boka ušao u kazneni prostor, “zanjihao” je svog čuvara te snažnim udarcem lijevom nogom poslao loptu u mrežu uz bližu vratnicu.

Najuvjerljiviju pobjedu na otvaranju nove sezone postigao je Brighton & Hove Albion gostujući na Goodison Parku, gdje je svladao domaći Everton sa 3-0 pod vodstvom novog trenera, 31-godišnjeg Nijemca Fabiana Hurzelera, najmlađeg trenera u povijesti Premier lige.

Kaouru Mitoma u 26. minuti, Danny Welbeck u 56. minuti i Simon Adingra u 87. minuti bili su strijelci za pobjedu Brightona. Momčad pod vodstvom Seana Dychea je od 66. minute bila s igračem manje, kad je izravan crveni karton zaradio 39-godišnji branič Ashley Young.

Tri boda u prvom nastupu ove sezone osvojili su i nogometaši Newcastle Uniteda pobijedivši Southampton sa 1-0 na svom St. James’ Parku. Brazilac Joelinton bio je strijelac pobjedničkog pogotka u 45. minuti.

Jedina subotnja utakmica bez pobjednika odigrana je u Nottinghamu, gdje su domaći Forest i Bournemouth osvojili po bod postigavši po jedan pogodak. Povela je domaća momčad u 23. minuti golom Novozelanđanina Chrisa Wooda, a konačnih 1-1 postavio je Antoine Semenyo u 87. minuti.

U prvoj utakmici subotnjeg programa nogometaši Liverpool su otvorili novu sezonu gostujućom pobjedom 2-0 protiv povratnika u elitno društvo Ipswich Towna. Novi menadžer “Redsa” Arne Slot, koji je nakon devet godina “vladavine” Juergena Kloppa stigao na Anfield, postao je prvi trener Liverpoola u ovom stoljeću koji je pobijedio u svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici.

U 60. minuti je Portugalac Diogo Jota postigao vodeći pogodak na asistenciju Mohameda Salaha, a pet minuta poslije egipatski napadač je i sam zabio gol potvrdivši pobjedu gostiju.

Od 18.30 sati na Olimpijskom stadionu u Londonu West Ham United će ugostiti Aston Villu.

U nedjelju će biti odigrane dvije utakmice prvog kola, Brentford – Crystal Palace (15.00) i Chelsea – Manchester City (17.30), dok će u ponedjeljak prvo kolo zaključiti Leicester City i Tottenham Hotspur (21.00).