Požari na zapadu Turske, više od 20 ozlijeđenih

novilist - prije 5 sati - link

U šumskim požarima koji bukte diljem zapadne Turske, najgorima ove godine, ozlijeđeno je više od 20 osoba, objavile su vlasti.

Gradonačelnik Izmira Cemil Tugay rekao je na X-u da je u tom gradu ozlijeđena 21 osoba, ali nijedna od njih nije životno ugrožena.

Vatrogasci se bore da suzbiju šumske požare u pet turskih provincija u subotu, reklo je ministarstvo šumarstva, iako je donekle oslabio požar koji je u četvrtak izbio u zapadnoj regiji Izmir te stambena područja više nisu ugrožena.

Požar u okrugu Karsiyaka u Izmiru uzrokovan je vatrom koju su zapalile tri osobe na pikniku blizu šumskog područja, rekao je novinarima ministar šumarstva Ibrahin Yumakli, dodavši da su vlasti blizu toga da identificiraju odgovorne.

“Smanjio se intenzitet požara i u ovom trenutku više nema rizika za stambena područja”, rekao je Yumakli.

Požar gori u dolini koja je teško dokučiva, dodao je.

Požar, koji su dodatno raspirili snažni vjetrovi, približio se stambenim područjima Izmira u petak, oštetivši domove, poslovne prostore i prisilivši ljude na evakuacije.

Vatrogasci također nastoje obuzdati šumske požare u zapadnim provincijama Aydin i Manisa, kao i sjevernim provincijama Bolu i Karabuk, rekao je ministar šumarstva Yumakli.

Glavna uprava za šumarstvo upozorila je na visoki rizik od šumskih požara u 12 provincija u sjevernoj i zapadnoj Turskoj narednih deset dana zbog visokih temperatura, niske vlažnosti zraka i snažnih vjetrova.

Objava Požari na zapadu Turske, više od 20 ozlijeđenih pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Novosti (1356)požar (559)požari (27)šumski požar (4)Svijet (1954)Turska (57)