FOTO Orijent osvojio mršav bod na prvenstvenoj premijeri, Krimejčani pružili premalo

novilist - prije 4 sata - link

ORIJENT  – CROATIA (Z)  0:0

RIJEKA Utakmica 1. kola Prve NL: Orijent – Croatia (Z) 0:0. Stadion na Krimeji. Gledatelja: 400. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7.

ORIJENT: Curać -, Braut 6,5, Bodetić 7, Bubnjar 5,5 (od 86′ Kovačević -), Valjan 6 (od 75′ Muminović -), Faal 5,5 (od 66′ Hadžić -), Monjac 6, Kordić-Gružić 6,5 (od 86′ Švrljuga -), Galešić 6 (od 66′ Medojević -), Tadejević 6,5, Bagadur 7,5.

CROATIA (Z): Gudelj 7, Vaz 6 (od 79′ Jug -), Čulina 6, Šiško 6 (od 66′ Maretić -), Ivanković 6, Krizmanić 6, Marko Šuto 6, Žužul 6,5, Mate Šuto 6 (od 83′ Baturina -), Klopp 6,5, Klančir 6.

Kapetan Orijenta Mario Tadejević uoči utakmice primio je trofej za fair-play. Krimejčani su po svim kriterijima, od ponašanja igrača i publike, pa do gostoprimstva Uprave, odnijeli primat u prvoligaškoj konkurenciji. Sudeći po onome što su pružili na prvenstvenoj premijeri Orijent je već u uvodu nove sezone istaknuo kandidaturu za obranu te titule. Krimejčani su se baš kao i u većem dijelu sezone ponašali kao uzorni domaćini. Nisu u 90 minuta napravili pošten prekršaj, skromnim Zmijavčanima prepustili su posjed i uglavnom nakon oduzete lopte pokušavali uhvatiti gostujuću obranu na spavanju. Sve to zajedno jednostavno je bilo pretanko da bi priredili više od nekoliko (polu)prilika. Apsolutno prvo ime na terenu, izuzme li se dobar sudac Kulušić, bio je branič Rikardo Bagadur. I to zapravo dovoljno govori o igri Orijenta.

Vratnica

U 13. minuti prvi put je zamirisalo na pogodak. Monjac je ubačajem tražio Faala, a pronašao je u kaznenom prostoru usamljenog Valjana. Veznjak Orijenta uputio je preslab udarac za Gudelja. U 19. minuti Faal je ukrao loptu i sjurio se prema šesnaestercu, a onda silno razljutio usamljenog Bubnjara odlučivši se za udarac koji je završio u bloku. U 27. minuti Kordić-Gružić umalo je na službenom debiju za Orijent pokazao zašto je bio najefikasniji opatijski veznjak. Vratar Gudelj skrenuo je  po njegovu udarcu loptu u vratnicu. Gosti su ostali bez veće prilike do odmora, ali nisu bili bezopasni.

U nastavku su se Zmijavčani ohrabrili. Očito su shvatili da domaćini nisu bauk pa su odlučnije krenuli po pogodak. Nakon točno sat vremena igre Krizmanić je ostao sam na udarcu na desetak metara od Curaća, ali preslabim udarcem natjerao vratara Orijenta na rutinsku reakciju. Uzvratio je šest minuta kasnije Bodetić rezantim ubačajem s lijevoga boka, a obećavajuću situaciju okončano je Monjac preslabim udarcem glavom.

Gruborove promjene

Ubrzo je reagirao Grubor s prvim promjenama. Njegova momčad u nastavku je pala u ionako ne previsokom ritmu. Promjene nisu donijele velike pomake. Kratkotrajno se momčad Orijenta trgnula. Bodetić je u 82. minuti izašao ispred Gudelja, koji je pravovremeno istrčao i odnio loptu. I to je bilo sve od Orijenta do kraja utakmice. Štoviše, dojam je da su gosti bili bliže golu u završnici iako nisu imali veću priliku. Sve to zajedno je, uz izrazito sparno vrijeme, očito dosadilo je jednom navijaču domaćih koji je u sučevoj nadoknadi vremena preskočio ogradu i otrčao počasni krug po terenu prije nego što je sam napustio travnjak. Atmosfera na Krimeji djelovala je tako ispuhano da se nitko nije ni potrudio požuriti ga prema izlazu s terena.

Foto galerija: Prva NL: Orijent – Croatia 0:0 Foto: Ana Križanec

Objava FOTO Orijent osvojio mršav bod na prvenstvenoj premijeri, Krimejčani pružili premalo pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2391)orijent (22)Prva NL (15)