Riječanka Ilona Kalabić proslavila stoti rođendan: Moj recept za doživjeti stotu – voditi miran život, ljubiti i voljeti

novilist - prije 15 sati - link

Doći proslaviti rođendan iz Crikvenice u Lokve, u restoran “Eva” smješten uz prekrasno Lokvarsko jezero, i nije baš neuobičajena vijest. Osim ako se ne radi o – stotom rođendanu!

A baš tu veliku brojku u “Evi” je odlučila proslaviti stogodišnja Ilona Kalabić, Riječanka koja posljednje dvije godine živi u crikveničkom Domu za starije “Salvia”, govori nam njena nevjesta Nataša Kalabić, koja je i glavna organizatorica proslave ove divne priče.

– Posljednje dvije godine mama živi u Crikvenici, a budući da je većina njene obitelji u Italiji, odlučili smo rođendansku feštu, budući da je mama odličnog zdravlja i pokretna, organizirati u nekom restoranu pri čemu smo zbog vrućina odabrali, i to dobro, Gorski kotar, odnosno “Evu”.

Mama je u izvrsnom zdravstvenom stanju. Do prije dvije godine nisu joj ni naočale trebale. Svima nam je drago da možemo proslaviti njenih sto godina, darovat ćemo joj tortu, podružiti se i zabaviti – rekla je Nataša, a da su spremni za feštu, pokazali su i ostali članovi obitelji pristigli iz Italije.

Ilonka, koju svi zbog fijumanskih korijena zovu Elena, rekla nam je da su njen recept za dugovječnost tri stvari – miran život, ljubiti i voljeti.

Foto Marinko Krmpotić

– To su glavne stvari za dobar i dug život, bar s mog stajališta. Ne znam kako sam došla do stote godine. To se ne može predvidjeti i nikad to nisam očekivala. Kad sam bila mlada, radila sam kao činovnica u riječkoj Pošti i to samo tri godine.

Onda sam se udala, a moj dobri muž rekao je: “Ja ću raditi, a ti ćeš odgajati djecu.” I tako je bilo. Imali smo dvoje djece, Dubravku i Darija, imala sam dobrog i divnog muža, predobrog. I to je to.

Većina moje obitelji je u Bolzanu u Italiji, a tu nas je još malo ostalo i svi su mi jako dobri, a da nisu, odmah ide metla! Šalim se. Jako su mi dobri i volim ih – rekla je signora Elena koju smo pitali i koliko još rođendana misli proslaviti.

– Ne znam. Sve je to suđeno i ne zamaram se. Sad ćemo najprije proslaviti sto godina, a onda ćemo vidjeti za dalje, rekla je Ilona Kalabić kojoj je i osoblje restorana “Eva” uz rođendansku tortu uručilo i prekrasan buket cvijeća kako bi i po tome pamtila svoju rođendansku feštu s troznamenkastom brojkom – sto!

Objava Riječanka Ilona Kalabić proslavila stoti rođendan: Moj recept za doživjeti stotu – voditi miran život, ljubiti i voljeti pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (178)Rijeka & Regija (1060)