Gattuso: Kalinić i Bilić znaju što mi treba

narod - prije 6 sati - link

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 18.50 sati igraju protiv Varaždina utakmicu trećega kola SuperSport HNL.

Susret je najavio trener Splićana Gennaro Gattuso koji je istaknuo da njegova momčad ne smije pasti u depresiju nakon poraza od Ružomberoka i ispadanja iz Europe.

– Iza nas su dva teška udarca. Gol 30 sekundi prije kraja s Lokomotivom i poraza protiv Slovaka protiv kojih smo bili bolji. Moramo gledati naprijed. Ne smijemo upasti u depresiju i 15. kolovoza baciti sezonu u vjetar. Treba nam veliki ponos i srce za dobiti utakmicu. Moramo pobijediti, nije važno na koji način, lijepom ili ružnom igrom, meni je važno pobijediti. Nemamo mjesta sada za frustracije, trebamo se okrenuti novim izazovima i krenuti dalje. Ovo je ključna utakmica.

Ponovio je kako smatra da njegova momčad nije spremna za dva natjecanja u ritmu četvrtak – vikend.

– Još me peče kako smo ispali, gledao sam utakmicu, ali nije bilo potrebe. Malo sam spavao, velika je frustracija. Bio je dosta stvari koje smo dobro činili. Vidjeli ste da znamo igrati. Ako odigraš 1000 utakmica kao mi u četvrtak, izgubiš jednu ili dvije, ali ova je bila jedna od tih dvije. Odigrali smo nevjerojatnu utakmicu protiv Ružomberoka.

Kako do pobjede protiv Varaždina?

– Jako su precizni, funkcionalni su, vole se nadigravati, jaki su po bokovima i to trebamo zaustaviti. Dobri su u obrambenom bloku i često znaju izlaziti naprijed s pet igrača. To smo sve snimili i znamo što nas očekuje, piše HRT.

-Nemamo novca za zvučna pojačanja, ali u Europi je trenutno 2500 igrača bez ugovora, a i među njima sigurno ima dobrih igrača. To nije na meni, ja sam djelatnik kluba koji izvršava svoje kao trener. Oni mogu doći, mogu biti i jeftini, ali to je na upravi.

Otkad sam ovdje, razgovarao sam samo s dvije osobe, to su Kalinić i predsjednik Bilić. Oni znaju što mi treba, nikad nismo raspravljali o mojim potrebama. Oni to znaju i znaju što im je činiti. Sviđa mi se ovdje, Split je mali grad u kojem svi sve znaju i zato mi je bitno da se jasno izražavamo, rekao je.

Objava Gattuso: Kalinić i Bilić znaju što mi treba pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

gennaro gattuso (118)hajduk (629)Možda ste propustili (189)Sport (10980)