Najviše ste čitali o Pupovcu, o knjizi prof. Marušića, o pravobraniteljici Ljubičić…

narod - prije 4 sata - link

čitaličitali

U proteklom tjednu najviše ste čitali o Pupovcu koji je, premda u oporbi, uspio u novi program Vlade zadržati sve stvari iz prethodnih programa, kao i progurati neke nove poput kadrovskih stanova i antifašističkih spomenika. Čitali ste i o knjizi profesora Marušića koja dokazuje kako je SPC izgradila svoj hram u Splitu na temeljima katoličke crkve sv. Marije i benediktinskog samostana. Nadalje, osim najnovije Hitrecove kolumne, čitali ste i o pravobraniteljici Višnji Ljubičić koja je poslala upozorenje našem portalu zbog teksta naše novinarke i kolumnistice Helene Mostarkić Gobbo.

1.‘Oporbeni’ Pupovac trlja ruke: U novi program Vlade progurao kadrovske stanove i antifašističke spomenike

Pupovac je uspio iz, barem prividne oporbene pozicije, zadržati sve stvari iz prethodnih programa poput obnove nekretnina, rješavanje problema neisplaćenih mirovina, podrške kulturnim i sportskim društvima, poboljšanja infrastrukture…

Osim toga, u novom planu pojavila su se i neka nova obećanja. Prije svega, navodi se da će se omogućiti otkup korisnicima tzv. kadrovskih stanova, a novim su planom prvi put su u kontekstu obnove spomenika vezanih uz srpsku kulturu i identitet spomenuti i oni posvećeni antifašističkoj borbi.

Možda će vas zanimati

‘Oporbeni’ Pupovac trlja ruke: U novi program Vlade progurao kadrovske stanove i antifašističke spomenike

SDSS predvođen Miloradom Pupovcem donesenim je operativnim programom, čini se, zadovoljan. Jer da nije, to bi svakako

2. Knjiga prof. Marušića dokazuje: Pravoslavna crkva na otetom je izgradila svoj hram u Splitu!

Mr. sc. Tihomir Bušić osvrnuo se na dio knjige prof. Matka Marušića ”Priručnik za hrvatsku politiku” gdje nam prof. Marušić donosi neke činjenice iz povijesti Srpske pravoslavne crkve (SPC) na području grada Splita. U knjizi razotkriva kako je SPC svoj pravoslavni hram sv. Save u Splitu, koji narušava vizuru grada, izgradio na temeljima katoličke crkve sv. Marije i benediktinskog samostana.

Možda će vas zanimati

Knjiga prof. Marušića dokazuje: Pravoslavna crkva na otetom je izgradila svoj hram u Splitu!

U knjizi Marušić razotkriva kako je SPC svoj pravoslavni hram sv. Save u Splitu, koji narušava vizuru grada, izgradio na otetim temeljima.

3. Pravobraniteljica Ljubičić poslala upozorenje našem portalu: Podržava pravo na slobodu govora, ali…

Portal Narod.hr početkom srpnja primio je ‘upozorenje i preporuke’ pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić zbog pritužbe koju je dobila na kolumnu pod naslovom ”Mostarkić Gobbo: Tko je u Hrvatskoj uistinu tolerantan?”, autorice Helene Mostarkić Gobbo. Pravobraniteljica Ljubičić je i ovim dopisom pokazala da kritičko mišljenje i neovisnost novinarstva u Hrvatskoj vrijedi tek za neke te da postoje skupine čije se politike nipošto ne bi smjele kritizirati.

Možda će vas zanimati

Pravobraniteljica Ljubičić poslala upozorenje našem portalu: Podržava pravo na slobodu govora, ali…

Pravobraniteljica poslala ‘upozorenje’ portalu Narod.hr

4. Hitrec: HOS i (kamuflirani) KOS u Imotskom

Čim komiteti čuju za HOS, vade pištolje. Nisu se pomirili ni s Hrvatskom vojskom u cjelini, a kako bi, odnijela im snove na vašar, ali protiv nje se ne usude, pa nalaze odušak u opanjkavanju hosovaca, koji su odigrali veliku ulogu u Domovinskom ratu, legalne postrojbe (osim u kratkotrajnom početku) Hrvatske vojske, cijenjeni među vojnicima i civilima, bez ijedne mrlje, mladići odvažni, za dom i domovinu uvijek spremni žrtvovati se i u bitkama s brojčano i tehnički nadmoćnim neprijateljem.

Možda će vas zanimati

Hitrec: HOS i (kamuflirani) KOS u Imotskom

Nova kolumna

5. Naš odgovor pravobraniteljici Ljubičić: ‘Ovo je otvoreni pokušaj cenzure’

Nakon što je portal Narod.hr početkom srpnja primio i nedavno objavio ‘upozorenje i preporuke’ pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić zbog pritužbe koju je dobila na kolumnu pod naslovom ”Mostarkić Gobbo: Tko je u Hrvatskoj uistinu tolerantan?”, objavili smo i odgovor koji je izdavač portala Narod.hr, udruga U ime obitelji, poslao pravobraniteljici.

Možda će vas zanimati

Naš odgovor pravobraniteljici Ljubičić: ‘Ovo je otvoreni pokušaj cenzure’

Objavljujemo odgovor koji je izdavač portala Narod.hr, udruga U ime obitelji, poslao pravobraniteljici Višnji Ljubičić

Objava Najviše ste čitali o Pupovcu, o knjizi prof. Marušića, o pravobraniteljici Ljubičić… pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hos (16)Hrvatska (3916)Izdvojen članak (489)Milorad Pupovac (103)