Hrvatska uvodi obvezni vojni rok od dva mjeseca. Evo što se u ta dva mjeseca može naučiti General Lucić objasnio što se sve može naučiti

riportal - prije 6 sati - link

Iako se radi o kratkoj obuci, u dva mjeseca, struka kaže da se može naučiti dovoljno vještina koje mogu biti ključne u mogućim sigurnosno-vojnim ugrozama

Prvog siječnja uvodi se obvezni vojni rok i trajat će dva mjeseca – to je RTL-u potvrdio ministar obrane Ivan Anušić.

Očekuje se da će temeljnu vojnu obuku proći oko četiri i pol tisuće ročnika, a za to će dobiti i naknadu. Iako se radi o kratkoj obuci, u dva mjeseca, struka kaže da se može naučiti dovoljno vještina koje mogu biti ključne u mogućim sigurnosno-vojnim ugrozama.

“Za dva mjeseca vojnog roka, moguće je naučiti osnove vojne organizacije. Moguće je proći osnovnu pješačku obuku, moguće je proći osnovne elemente zaštite. Ugroze koje se mogu pojavljivati nisu samo poznavanje različitih vrsta oružja nego i kako se zaštiti od djelovanaj različitih vrsta oružja”, objasnio je Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, piše Net.hr.

The post Hrvatska uvodi obvezni vojni rok od dva mjeseca. Evo što se u ta dva mjeseca može naučiti General Lucić objasnio što se sve može naučiti appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (528)vojni rok (40)vojska (54)