Od ponedjeljka dio Jadranskog trga zatvara se za sav promet

novilist - prije 12 sati - link

Zbog radova na izgradnji kišnog preljeva na Jadranskom trgu, od ponedjeljka 19. kolovoza 2024. dio ulice Jadranski trg zatvara se za sav promet te na snagu stupa nova privremena prometna regulacija na raskrižju ulica Ciottina – Erazma Barčića, javlja KD Vodovod i kanalizacija.

Sukladno novoj prometnoj regulaciji neće biti moguće skretanje iz Ciottine ulice prema Jadranskom trgu i nastavno Trpimirovom ulicom. Drugim riječima, uspostavom privremenog prometnog rješenja iz pravca Ciottine ulice moći će se skrenuti isključivo ulijevo prema Ulici Erazma Barčića, javlja KD ViK.

Alternativni prometni pravac za područje Dolca biti će osiguran ulicom Pomerio, odnosno ulicama Ciottina, Slaviše Vajnera Čiče te Frana Supila.

Radovi na izgradnji kišnog preljeva na Jadranskom trgu odvijaju se u sklopu projekta rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Adamićeve ulice. Podsjetimo, radovi u Adamićevoj ulici dio su velikog europskog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji po završetku ugovaranja izgradnje lota F i G (Čavle i Jelenje) vrijedi više od 327 milijuna eura, a koji se većinskim dijelom sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije. Izgradnjom nove vodno-komunalne infrastrukture osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje otpadnih voda, optimizacija i poboljšanje funkcioniranja postojećeg sustava javne odvodnje te povećanje kvalitete vodoopskrbe, piše u priopćenju tvrtke KD ViK.

Objava Od ponedjeljka dio Jadranskog trga zatvara se za sav promet pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1122)