Opatija minimalnim porazom otvorila sezonu u Prvoj NL. Tri gola pala u prvih 11 minuta

novilist - prije 4 sata - link

ZAGREB Premda je u vrijeme zakazanog početka utakmice živa u termometru pokazivala ludo vrućih 38 stupnjeva celzija, igrači obje momčadi su od prve sekunde krenuli jako. Tako je već u 2. minuti Tomislav Glavan pobjegao domaćoj obrani po lijevoj starni i udarcem iskosa sa petnaest metara zatresao vanjski dio mreže, a nešto kasnije sijevnuo je napad vrijedan vodstva Opatije.

Foto galerija: Utakmica 2. HNL: Dubrava – Opatija Foto: Davor Kovačević

Nikola Macolić je s lijevog boka ušao u sredinu malo iza centra i lansirao dijagonalu za Marina Grujevića koji je izvukao bitačan sprint i iz prvog dodira vratio loptu na prvu stativu, taman pred natrčalog Baltazara Antona Bogolina. Bilo je to u 5. minuti – 0:1.

DUBRAVA – OPATIJA 2:1

ZAGREB – ŠNC Stjepan Spajić. Gledatelja: 100. Sudac: Filip Cindrić (Nova Kapela) 6.

Strijelci: 0:1 Bogolin (5′), 1:1 (9′), 2:1 Zahora (11′).

Žuti kartoni: Firmino, Pavlek, Mustapić (Dubrava TK).

DUBRAVA TK: Mustapić 6,5, Jakovljević 6 (46′ Dominić 6), Pavlek 6,5, Ljubanović 6, Palić 6,5, Zahora 6,5 (63′ Pavlović -), Janjiš 6, Tunjić 6,5 (88′ Izuchukwu -), Raužan 6 (46′ Brković 6), Juranović 6,5 (79′ Brkić -), Firmino 6,5.

OPATIJA: Prskalo 6,5, Grujević 6,5, Marić 6, Graf 6,5, Macolić 6,5, Ušalj 6 (46′ Horvat 6,5), Mulac 6, Bogolin 6,5 (60′ Weitzer 6), Kožić 6 (80′ Čulina -), Žabec 6, Glavan 6 (46′ Ajayi 6).

U tom trenutku je jedan domaći navijač počeo ohrabrivati svoju momčad, urlajući da se taj zaostatak da brzo prestići, a ubrzo se ispostavilo da je čovjek vizionar. Naime, u 9. minuti igrači Dubrave TK brzo su kombinirali i izradili su priliku za Alefa Firmina dos Santosa. Lakonogi Brazilac izletio je sam pred Andreja Prskala, zaobišao ga i rutinski poslao loptu u mrežu – 1:1.

Opatijci nisu stigli ni obraditi tu situaciju u svojim glavama, a nekadašnji kapetan Rijeke primio je još jedan gol za brzopotezni preokret. Igrala se 11. minuta kada po lijevoj strani sijevnula domaća kontra u izvedbi Dragana Juranovića koji je, stigavši do visine kaznenog prostora pričekao da projjuri prvi val gostujućih braniča i njegovih suigrača. Zatim je servirao savršeno prizemno ubacivanje za Lukasa Zahoru, a ovaj je sa druge stative pogodio suprotni kut – 2:1.

Ubrzo se utakmica prilično otvorila. Do kraja prvog dijela Prskalo je imao jednu fantastičnu intervenciju za zadržavanje postojećeg stanja na semaforu, a Dubrava TK se u dva navrata spašavala paničnim izbijanjem lopte u zadnji čas. Nastavak je donio dvije promjene u obje momčadi i blagi pad tempa utakmice, s time da se gard momčadi nije značajno mijenjao. Opatija je i dalje na sve moguće načine pokušavala pronaći put do izjednačenja, dok je Dubrava TK također imala ambicije. Tako je u 56. minuti David Žabec iznenada opalio skoro iz mrtvog kuta, s lijeve strane, a Mario Mustapić je vršcima prstiju izvukao loptu ispod prečke. Nešto kasnije Godness Ajayi odapeo je s vrha kaznenog prostora, ali bio je zamalo neprecizan.

Sunce se povuklo, broj stupnjeva se smanjio i stiglo je umjereno osvježenje. Rezultat se, međutim, nije mijenjao, iako su obje momčadi i dalje pokazivale želju za nadigravanjem. U 77. minuti Opatija je složila dobru kontru, ali Ajayijev udarac s vrha kaznenog prostora bio je premekan za nešto ozbiljnije. Bila je to posljednja prilika Opatije, a Dubrava je pokušala zaprijetiti na početku sudačke nadoknade preko Mate Pavlovića.

Objava Opatija minimalnim porazom otvorila sezonu u Prvoj NL. Tri gola pala u prvih 11 minuta pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Opatija (21)nogomet (2366)Sport (10918)