Trojica Ukrajinaca krivci za ogroman požar u Medulinu; Izgorjelo više od 20 brodica

riportal - prije 5 sati - link

Oni su 14.svibnja došli u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulina, odakle su se uputili u smjeru nautičkog djela luke.

Istarska policija je izvijestila da su dovršili kriminalističko istraživanje u slučaju požara plovila u luci u Medulinu te su utvrdili sumnju da su trojica ukrajinskih državljana, 28-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka, počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su trojica ukrajinskih državljanina, po prethodnom dogovoru, 14.svibnja došli u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulin, odakle su se uputili u smjeru nautičkog djela luke Medulin. Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka. Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva milijuna eura”, stoji u priopćenju.

Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima koji se trenutno ne nalaze na području Republike Hrvatske te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, piše Net.hr.

The post Trojica Ukrajinaca krivci za ogroman požar u Medulinu; Izgorjelo više od 20 brodica appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2379)istra (105)medulin (15)