Stefanovski koncertom na Malom Brijunu obilježava 50 godina umjetničkog djelovanja

novilist - prije 5 sati - link

Koncertom na tvrđavi Minor na Malom Brijunu u subotu 17. kolovoza makedonski gitarist svjetskog ugleda Vlatko Stefanovski obilježit će pedeset godina uspješnog umjetničkog djelovanja, najavio je organizator.

Nastupit će sa svojim triom u kojem svira i njegov sin, bubnjar Jan Stefanovski, a treći je član bas gitarist Ivan Kukić.

Vlatko Stefanovski je ostvario vrhunsku karijeru kao muzičar poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe.

Još u vrijeme dok je bio član legendarne makedonske grupe Leb i Sol kombinirao je narodnu glazbu s modernim rock zvukom.

Kritičari kažu da je ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj povijesti na ovim prostorima, a svi njegovi koncerti su prava poslastica za brojne obožavatelje.

Iza sebe Stefanovski ima 13 albuma sa grupom Leb i Sol, te 15 solo albuma.

Autor je glazbe za tri suvremena baleta i 17 igranih filmova.

Svirao je s orkestrima u cijelom svijetu, gudačkim ansamblima, jazz big bandovima, simfonijskim orkestrima i zborovima.

Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima, uključujući Miroslava Tadića, Jana Akkermana, Tommyja Emmanuela i Stochela Rosenberga, a posebno značajna bila mu je suradnja s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Koncert na Brijunima, u sklopu dvadeset i četvrte sezone Kazališta Ulysses, bit će prilika da virtuoz na gitari, Vlatko Stefanovski, izvede svoje najpoznatije skladbe.

Objava Stefanovski koncertom na Malom Brijunu obilježava 50 godina umjetničkog djelovanja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (461)Mozaik (668)