Grad Rijeka počinje zaprimati zahtjeve za podmirenje troškova prijevoza i jednokratne novčane pomoći za srednjoškolce i studente

riportal - prije 3 dana - link

Od 16. kolovoza do 20. rujna 2024. godine, Grad Rijeka putem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života zaprima zahtjeve za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učenicima srednje škole i studentima te za novčanu pomoć za obrazovanje redovitim učenicima srednje škole ili studentima u 2024./2025. godini.

Grad Rijeka srednjoškolcima i studentima, koji zadovoljavaju uvjete, do kraja školske odnosno akademske godine u potpunosti podmiruje troškove javnoga gradskog prijevoza na linijama na kojima prijevoz obavlja KD Autotrolej, od 1. do 4. zone, ovisno o adresi škole ili fakulteta. Također, za učenike i studente koji zadovoljavaju uvjete osigurana je jednokratna novčana pomoć u visini od 135 eura. 

Zahtjevi se, uz prateću dokumentaciju, podnose osobno u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3 (Pisarnica) radnim danom od 8.30 do 15.30 ili poštom na adresu Grad Rijeka, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života, Korzo 16, 51000 Rijeka. Obrazac za podnošenje zahtjeva te popisi potrebnih dokumenta dostupan je na mrežnim stranicama Grada Rijeke. 

Podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza može ostvariti redoviti učenik srednje škole/student iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Rijeka ili iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova, udomljeno dijete te dijete smješteno u sklonište za žrtve obiteljskog nasilja.

Jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti redoviti učenik srednje škole/student iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Rijeka, učenik/student koji ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Rijeka, učenik/student – dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata ili učenik/student – udomljeno dijete.

Podsjetimo, putem socijalnog programa Grada Rijeke, građanima koji zadovoljavaju uvjete osim potpunog podmirenje troškova prijevoza Autotrolejom za srednjoškolce i studente i jednokratna novčana pomoć za redovne učenike srednjih škola i studente, osigurana su i prava na poklon-bon u visini od 50 do 140 eura za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, podmirenje mjesečnih troškova prehrane i rada učitelja u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 100% iznosu, podmirenje mjesečnih troškova boravka djeteta u predškolskoj ustanovi u iznosu od 100% odnosno 30% mjesečne cijene za korisnike usluga predškolskih ustanova čiji je osnivač Grad Rijeka, 

Za ostvarivanje ovih prava Grad Rijeka je u proračunu osigurao 647.000,00 eura.

The post Grad Rijeka počinje zaprimati zahtjeve za podmirenje troškova prijevoza i jednokratne novčane pomoći za srednjoškolce i studente appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka grad (81)RIJEKA I PGŽ (865)studenti (24)zahtjevi (5)