“Slobodna”: Nova pjesma mlade senzacije Stele Rade spaja elektroniku i balkanski ritam

novilist - prije 5 sati - link

lada glazbena senzacija Stela Rade, oduševila je regiju singlom “Balkan Pop”, a nakon što je ljetnu sezonu otvorila pjesmom “Može se,mora se”, ponovo iznenađuje svoju publiku novim singlom pod nazivom “Slobodna”.

Ovaj singl, prvi s njezinog nadolazećeg albuma, a donosi svjež i inovativan zvuk koji spaja elektronske beatove s prepoznatljivim balkanskim prizvukom, pokazujući Stelu u novom svjetlu kojeg je započela “Balkan Popom”.

Pjesmu “Slobodna” Stela je osmislila u suradnji s Filipom Tančićem, koji je zaslužan za glazbu i produkciju, dok je Stela sama napisala tekst.

Inspiraciju je pronašla u fazi kada je intenzivno slušala drum and bass, te je došla do Filipa s jasnom vizijom za pjesmu.

“Bila sam u fazi slušanja drum and bassa i osjetila sam potrebu da stvorim pjesmu koja će odlično zvučati uživo, a istovremeno spojiti modernu elektroniku s balkanskim utjecajem,” objašnjava Stela.

Upravo taj spoj, s dominantnim basom koji podsjeća na njezin raniji rad i daje pjesmi poseban karakter.

Aranžman pjesme također je djelo Stelinog i Filipovog zajedničkog rada, pri čemu je Stela dala poseban doprinos svirajući harmoniku, dok je Filip zadužen za bubnjeve i programiranje.

Finalni miks i master također je izveden u Filipovom studiju, čime je ovaj projekt dobio zaokružen zvuk i produkcijsku kvalitetu.

Tekst pjesme reflektira Stelino osobno putovanje i želju da se oslobodi pritisaka svakodnevnog života.

„Previše sam jurila za svime, stalno sam željela naprijed, što me činilo nemirnom. Osvijestila sam taj pritisak i počela raditi na tome da se oslobodim, da se vratim sebi i onome što me istinski veseli.

Ta želja i moje emocije pretočeni su u tekst za ‘Slobodnu’. Slobodna, u smislu da moje biće bude slobodno i da radim ono što me istinski veseli,“ kaže Stela.

U stihu “Ne gledam, više osjećam” referira se na trenutak kada je odlučila prestati stalno gledati na sat i voditi se osjećajem.

Ovaj singl predstavlja i novi početak za Stelu, jer je “Slobodna” prva pjesma s njezinog nadolazećeg albuma.

Spot za pjesmu je također poseban, potpuno animiran, u skladu s elektronskim beatovima, gdje je Stelin lik digitaliziran, “baš kao lik iz crtića” – našalila se Stela.

Video produkciju ponovno potpisuje Patrik Vuković, koji je i ovaj put uspio vizualno dočarati Stelin jedinstveni stil.

Pjesmu “Slobodna” slušajte na svim streaming servisima.

Objava “Slobodna”: Nova pjesma mlade senzacije Stele Rade spaja elektroniku i balkanski ritam pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (461)Mozaik (668)