ELFSBORG – RIJEKA 2:0 Šveđani prejaki za oslabljenu Rijeku, Bijeli se okreću Konferencijskoj ligi. Zlomislić spasio Bijele težeg poraza

riportal - prije 9 sati - link

Nakon koliko-toliko ravnopravne igre u prvom poluvremenu, Bijeli su pali u drugom kada nisu mogli odoljeti pritisku domaće momčadi. Šteta da Rijeka na Rujevici nije iskoristila igrača više kojeg je imala gotovo cijelo drugo poluvrijeme…

ELFSBORG – RIJEKA 2:0 (0:0)

BORAS ARENA – Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige. Sudac: Andris Treimanis (Latvija). Gledatelja: 7.000.

ELFSBORG: Pettersson; Holmen, Henriksson, Yegbe; Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult; Quasem, Baidoo, Frick

RIJEKA: Zlomislić; Devetak, Galešić, Radeljić, Bogojević; Petrović; Pašalić, Hodža, Fruk, Janković; Ivanović

Rijeka je u uzvratnoj utakmici protiv švedskog Elsborga tražila prolazak u playoff Europske lige. Prva utakmica na Rujevici završila je rezultatom 1-1, a hrvatskog prvoligaša vodi Radomir Đalović, nakon što je ranije ovog tjedna Željko Sopić dobio otkaz.

Photo: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

Obje su momčadi oprezno krenule te u prvih desetak minuta nije bilo velikih uzbuđenja. Prva ozbiljnija prilika stigla je u 13. minuti kada je Pašalić s ruba šesnaesterca opalio po golu, ali je lopta otišla ravno u Petterssona.

Nastavila je Rijeka nizati prilike pa je samo četiri minute nakon akcije Pašalića, Fruk imao novu priliku za povesti Riječane u vodstvo – ipak, nezgodno je zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

Photo: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

Nakon dvije odlične prilike za Rijeku nastavila se čvrsta utakmica sve do 43. minute kada je Zlomislić morao uposliti ruke i obraniti prvi ozbiljniji napad Elfsborga.

Ponovno je Elfsborg kreirao sjajnu šansu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Hedlund bio jedan na jedan sa Zlomislićem pa opalio po golu, ali je vratar Rijeke ponovno spasio momčad.

Photo: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

Domaćini su odlično otvorili drugo poluvrijeme, već su u 50. minuti imali priliku za vodstvo kada je Holmen s desetak metara opalio po golu, ali je Riječane ovaj put spasila vratnica. Šest minuta nakon toga ponovno su bila ugrožena vrata Rijeke kada je Mainoo pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad gola.

U 68. minuti Elfsborg je poveo 1:0. Qasem je presjekao pokušaj organizacije napada iz zadnje linije, lopta je došla do Baidooa koji je ostao sam pred Zlomislićem i lako poentirao. Kod gola za domaće nevjerojatnu grešku napravio je Hodža koji je izgubio loptu koju je onda iskoristio Baidoo koji je bez problema zatresao mrežu Rijeke.

Photo: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

Samo minutu nakon toga Ivanović je imao priliku za uzvratiti, izašao je sam pred domaćeg vratara koji ga je uspio omesti prilikom udarca pa je tako propala najveća prilika Bijelih u dotadašnjem tijeku utakmice.

Photo: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

U 83. minuti utakmica je riješena rezultatske neizvjesnosti, Elfsborg je poveo 2:0. Qasem, Baido i A. Zeneli su odigrali dobru akciju, lopta je na kraju došla do Quasema koji je s pet metara skrenuo lopti iza Zlomislića.

U 87. minuti Baidoo je ostao sam pred Zlomislićem koji mu je obranio zicer. Minutu kasnije Holmen je postigao pogodak nakon što je prekršajem uzeo loptu Zlomisliću, Galešić i Zlomislić su protestirali i dobili žute kartone, a Treimanis nakon VAR provjere poništio pogodak.

Riječani će za sedam dana igrati u play-offu Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije.

The post ELFSBORG – RIJEKA 2:0 Šveđani prejaki za oslabljenu Rijeku, Bijeli se okreću Konferencijskoj ligi. Zlomislić spasio Bijele težeg poraza appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

elfsborg (7)Europska liga (46)HNK Rijeka (229)radomir đalović (8)Sport (10874)utakmica (55)