Perišić je ovaj tjedan razočarao navijače Hajduka odlukom o odlasku s Poljuda nakon što se oporavio od ozljede koljena. U hrvatskim medijima se pojavila informacija da ga je prethodno bio kontaktirao Flick s kojim je radio u Bayern Munchenu od 2019. do 2020. godine.

“Klub nikada ne odgovara niti reagira na takvu vrstu informacija”, izjavio je Barcelonin dužnosnik za međunarodne odnose Chemi Teres za Hinu. Barcelonin glasnogovornik Xavier Serrano rekao je: “Ne komentiramo ništa vezano za tržište. Objavljujemo samo službene informacije kada se nešto dogodi”.

Zasad je nepoznato gdje će Perišić, koji je od siječnja upisao dvanaest nastupa za Hajduk, nastaviti karijeru. On bi trebao otići s Poljuda besplatno ili za 200.000 eura, koliko prema pisanju hrvatskih medija iznosi odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Španjolski mediji danima izvještavaju o interesu Barcelone za 21-godišnjeg Nicu Williamsa, krilnog igrača Athletic Bilbaa koji je prošli mjesec osvojio Europsko prvenstvo igrajući za Španjolsku. On je u Athleticu naslijedio ovaj tjedan dres s brojem 10, a mediji pišu da će Katalonci teško dovesti igrača procijenjenog na 70 milijuna eura.

Tržište u Španjolskoj zatvara se za dva tjedna.

Barcelona je prije tjedan dana dovela 26-godišnjeg ofenzivnog veznog Danija Olma iz njemačkog Leipziga.

U ponedjeljak je u generalnoj probi pred otvaranje sezone pod novim trenerom Flickom izgubila na svom terenu s 0-3 od Monaca. Flick je poručio da će momčad biti drugačija u subotu na otvaranju prvenstva kod Valencije.

Barcelona prošle godine nije uspjela osvojiti niti jedan trofej te je ostala u sjeni najvećeg rivala Real Madrida, osvajača Lige prvaka i španjolskog prvenstva. Zbog toga je bio smijenjen trener Xavi Hernandez.

U međuvremenu se svojim igrama istaknuo na desnom krilu 17-godišnji Lamine Yamal, potvrdivši uspješne nastupe i na Europskom prvenstvu. Nakon što je u srijedu navečer u napadu nožem ozlijeđen njegov otac u katalonskom gradiću Mataru, udaljenom 30 kilometara od Barcelone, Yamal je u četvrtak ujutro normalno trenirao sa suigračima.