Riječani ne mogu bez kruha: Opsadno stanje ispred nekoliko otvorenih pekarnica u Rijeci i okolici!

riportal - prije 12 sati - link

Riječani s kojima smo razgovarali se žale da niti jučer, pred blagdan Velike Gospe, u mnogima trgovinama u Rijeci i okolici nakon podneva više nije bilo kruha u prodaji pa su primorani danas stati u red za kruh

O potrebi za (ne)radnim nedjeljama i blagdanima u trgovini tijekom proteklih godina napisano je na tisuće tekstova i suprotstavljena su mnoga različita mišljenja političara, gospodarstvenika i građana. Danas imamo ovo što imamo, za mnoge nakaradni Zakon o trgovini kojim se propisuje broj radnih odnosno neradnih nedjelja i u kojem su mnogi već odavno pronašli rupe pa – naprimjer – mnoge benzinske postaje tijekom nedjelje i blagdana nude i pekarske proizvode.

Foto: Čitatelj Riportala

‘Snašli’ su se i vlasnici nekoliko pekara u Rijeci i okolici pa su pronašli način da budu otvoreni i na usluzi kupcima i nedjeljom i blagdanom. Mnogi kupci to su dočekali raširenih ruku jer – čini se – bez svježeg kruha ne žele biti ni nedjeljom ni blagdanom.

Tako smo i danas ispred otvorenih pekara na području Čavli i na riječkom Turniću uočili dugačke redove kupaca koji su i danas poželjeli svježi kruh na blagdanskom stolu. Ispred pekare na Turniću u jednom trenutku izbrojali smo i 50-ak kupaca u dugačkom redu.

Foto: Čitatelj Riportala

Riječani s kojima smo razgovarali se žale da niti jučer, pred blagdan Velike Gospe, u mnogima trgovinama u Rijeci i okolici nakon podneva više nije bilo kruha u prodaji pa su bili primorani i danas stati u red za kruh.

Što o ovakvom načinu provedbe Zakona o trgovini odnosno (ne)radnim nedjeljama misle gosti u turističkoj Hrvatskoj – možemo samo zamisliti, a negodovanje i psovke Riječana u dugačkom redu pred pekarom na Turniću jasan su nam pokazatelj što o svemu misle hrvatski građani – gladni svježeg kruha!

The post Riječani ne mogu bez kruha: Opsadno stanje ispred nekoliko otvorenih pekarnica u Rijeci i okolici! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

blagdan (7)Kupci (4)RIJEKA I PGŽ (884)