Ružomberok ne dolazi na Poljud sa ‘bijelom zastavom’

narod - prije 10 sati - link

Hajduk danas, na blagdan Velike Gospe, igra jednu od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone. Nakon remija protiv Lokomotive u 2. kolu HNL-a možda i najvažniju. Naime, Bili će večeras od 21 sat na stadionu Poljud ugostiti ekipu Ružomberoka u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija Konferencijske lige. Prvi susret u Slovačkoj završio je 0:0, Hajduk je igrom razočarao navijače iako je kvalitetom nadmoćniji slovačkom klubu te je apsolutni favorit. Barem je tako bilo prije prvog susreta u Slovačkoj.

Uzvratni dvoboj na Poljudu je najavio i trener Ružomberoka, Ondrej Smetana, koji je najavio susret na Poljudu te plan za utakmicu protiv Hajduka.

“Nije idealan rezultat pred uzvratnu utakmicu, ali je relativno pristojan za drugo poluvrijeme. Hajduk igra kući i oni će se morati puno više otvoriti i više napadati, i možda će nam se otvoriti prijeko potrebni ‘koridori”, rekao je Smetana te je dodao:

“S druge strane, nama može biti puno teže glede pritiska i atmosfere jer znamo u kakvoj ćemo atmosferi igrati. Došli smo ovdje i pritisak je dio ove razine. Moramo se moći nositi sa tim. Hajduk sigurno čekuje bolji rezultat, a to može biti dobro za nas. Moramo otvoreno priznati na kraju dana Hajduk je favorit na Poljudu protiv svakoga.”

Osvrnuo se trener slovačke utakmice i na prvu utakmicu protiv Hajduka.

“Sa obrambene strane, mi smo odigrali stvarno zanimljivu utakmicu. Kako je Hajduk igrao posljednje dvije utakmice, bili smo relativno dobro pripremljeni za njih. Moram pohvaliti momke koji rade svoj posao, posebno u veznom redu. Tu smo imali prolaz kada su se naljutili i pomaknuli više u lijevu stranu, što nas je poprilično iznenadilo”, poručio je Smetana.

Trener Ružomberoka analizirao je prvi dvoboj u Slovačkoj…

“Bili smo dosta spremniji na sve njihove napade sa suprotne strane, ali smo reagirali tijekom poluvremena i pokušali smo im parirati. Kada pričamo o defenzivi, ne sjećam se niti jednog velikog problema niti neke velike šanse kakve smo imali protiv Trabzonspora.”

Prokomentirao je trener slovačke momčadi i napadački dio svog sastava.

“Sa ofenzivne točke gledišta, jako mi je žao što nismo iskoristili priliku preko Chriena, jer bi nam jedan pogodak prednosti pred ovaj susret mnogo značio”, zaključio je Smetana.

Podsjetimo još jednom, utakmica u Slovačkoj je završila bez pogodaka, a pobjednik nakon dvije utakmice igrati će u playoffu protiv pobjednika iz dvoboja AEK-a iz Grčke i Noe iz Armenije. Prvu je utakmicu pomalo iznenđujuće dobio je klub iz Armenije sa 3:1 te su vrlo blizu velikom podvigu.

Glede Ružomberoka oni na Poljud očito ne dolaze s bijelom zastavom, iako su, kako je i sam trener rekao, svjesni da je hrvatski klub veliki favorit, mada igra Bilih nije ni blizu na razini na kakvoj bi trebala biti.

Objava Ružomberok ne dolazi na Poljud sa ‘bijelom zastavom’ pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hajduk (575)Konferencijska liga (45)poljud (7)Ružomberok (6)Sport (10864)