Bill Gates i SZO nisu pozvali na mobilizaciju vojske kako bi prisilno cijepili stanovništvo

faktograf - prije 18 sati - link

“Bil Gejts i SZO spremaju vojsku za one koji odbijaju mRNA vakcinu tokom pandemije ptičijeg gripa”, naslov je članka (arhivirano ovdje) objavljenog na portalu Nulta Tačka za koji je Faktograf u više navrata utvrdio da širi dezinformacije.

Screenshot

Članak je objavljen 2. kolovoza, a prema podacima platforme CrowdTangle članak je prikupio 32 dijeljenja, 19 komentara i 6 ostalih reakcija.

Bil Gejts je udružio snage sa Svetskom zdravstvenom organizacijom u pozivu da vojska okupi one koji odbijaju vakcinu i da ih na silu vakciniše sa mRNA tokom sledeće pandemije. Gejts i SZO su naredili vladama da postave temelje za mobilizaciju vojske jer tvrde da je skepticizam u vezi sa vakcinom „moralno za osudu“ i da je odbijanje vakcine „čin agresije“ na koji se mora odgovoriti silom.

Bill Gejt i Tedros iz globalističke Svetske zdravstvene organizacije najavili su novi projekat turbo-razvoja i distribucije mRNA vakcina za pandemiju ptičjeg gripa koja očigledno preti. Međutim, elita je uznemirena talasom skepticizma u vezi sa vakcinom koji se proširio Sjedinjenim Državama i svetom nakon katastrofalne Covid mRNA vakcine. Kako sve više ljudi odbija da se podvrgne njihovim vakcinama, elita radi na novim i autoritarnim načinima da natera svoje mnoštvo novih injekcija u naša tela bez našeg pristanka, navodi se u tekstu.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučuje cijepljenje protiv Covida-19, za koje studije procjenjuju da je spasilo milijune života. Točno je i da podupiru istraživanje cjepiva za ptičju gripu, koja je u porastu i nedavno se proširila na sisavce. Međutim, nije točno da je WHO “udružio snage s Billom Gatesom kako bi pomoću vojske prisilno cijepili one koji odbijaju cijepljenje protiv ptičje gripe”.

SZO nema mogućnost nametnuti obavezno cijepljenje

Glasnogovornik SZO-a rekao je za AFP da su navodi o prisilnom cijepljenju ” flagrantne laži i opasne dezinformacije”.

“Suverene države članice su te koje donose odluke i poduzimaju radnje koje se tiču ​​zdravlja njihovog stanovništva. Zlonamjerna je neistina i laž tvrditi da je SZO predložio bilo kakvu umiješanost vojske kao što je spomenuto u ovim neutemeljenim optužbama, niti SZO ima mogućnost nametnuti obavezno cijepljenje”, poručio je glasnogovornik SZO-a.

Također, direktorica komunikacija Svjetske zdravstvene organizacije Gabby Stern na društvenoj mreži X (bivši Twitter) 3. kolovoza poručila je da su takve tvrdnje “opasna laž”.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Treba naglasiti da SZO nema ovlasti mobilizirati vojno osoblje za akcije poput onih opisanih u analiziranom tekstu, što je jasno objašnjeno u pripremama protiv budućih pandemija. Kako su za portal Lead Stories pojasnili iz SZO-a, u tekstu nacrta sporazuma o pandemiji, države članice potvrđuju “načelo suvereniteta država stranaka u rješavanju pitanja javnog zdravlja” i da “države imaju, u skladu s Poveljom Ujedinjenih naroda i općim načelima međunarodnog prava, suvereno pravo donošenja zakona i provedbe zakona u skladu sa svojim zdravstvenim politikama”. Dakle, niti u jednom dijelu se ne spominje da vojska može intervenirati na poziv SZO-a u suverenim državama.

U tekstu nacrta Sporazuma o pandemiji navodi se i ovo: “Ništa u Sporazumu SZO-a o pandemiji neće se tumačiti kao pružanje Tajništvu SZO-a, uključujući glavnog direktora SZO-a, bilo kakve ovlasti da usmjerava, naređuje, mijenja ili na drugi način propisuje nacionalne i/ili domaće zakone, prema potrebi, ili politike bilo koje stranke, ili da mogu naložiti ili na drugi način nametnuti bilo kakve zahtjeve da države poduzmu određene radnje, poput zabrane ili prihvaćanja putnika, nametanja obaveznog cijepljenja ili terapeutskih ili dijagnostičkih mjera ili provedbe karantene.”

Tekst koji je objavila Nula Tačka zapravo je doslovni prijevod članka s portala The People’s Voice. Radi se o portalu koji učestalo objavljuje dezinformacije, kojima smo se i mi bavili. U opisu stranice People’s Voicea stoji da su oni resurs “koji se sastoji od raznih web stranica kojima upravlja Fact Checked Limited”, ali to nema baš nikakve veze s provjerom činjenica, s obzirom na to da za svoje tvrdnje dokaze gotovo uopće ne navode.

Kako bi se povećala “vjerodostojnost” navoda u tekstu, The People’s Voice je u tekst dodao video sa snimkom zaslona navodne objave Billa Gatesa na društvenoj mreži X na kojoj piše: “Oni koji odbijaju cjepivo osjetit će svu silinu zakona” (eng. Vaccine refuseniks will feel the full weight of the law). Međutim, nema nikakvih dokaza da je Gates takvo što napisao. Pretraga na X-u i Googleu ne daje nikakve rezultate.

Iz Zaklade Gates za AFP su potvrdili da su tvrdnje o angažiranju vojske lažne, a nije moguće pronaći ni bilo kakav javni istup Billa Gatesa vezano uz tu temu.

Situacija s ptičjom gripom u Europi i svijetu

Širenje ptičje gripe na farmama peradi i mliječnih proizvoda pojačalo je zabrinutost nekih zdravstvenih stručnjaka da proces ubijanja i zbrinjavanja peradi zaražene virusom može predstavljati rizik za ljude i stoku. Nedavni slučajevi s farmi koje lešine bacaju na odlagališta i koriste metode za ubijanje pilića koje radnike stavljaju u kontakt s virusom pokazuju kako bi proces uklanjanja zaraženih ptica mogao dalje širiti bolest, pokazuju podaci koje je prikupio Reuters, kao i intervjui s dužnosnicima i zdravstvenim stručnjacima.

Što se tiče situacije u Europi, jedna francuska farma zabilježila je veliki broj slučajeva visokopatogene ptičje gripe prvi put od siječnja, priopćilo je francusko ministarstvo poljoprivrede u utorak. Bolest je otkrivena u ponedjeljak na farmi peradi u sjeverozapadnoj regiji Bretanje i smatra se da se najvjerojatnije proširila s divljih ptica nakon nekoliko slučajeva u obližnjim obalnim područjima, priopćilo je tamošnje ministarstvo.

Ptičja gripa može biti smrtonosna za perad. Zdravstveni službenici također se bore s prijenosom na druga živa bića osim ptica, uključujući prijenose među mliječnim kravama i radnicima na farmama u SAD-u.

Zaključno, Bill Gates i Svjetska zdravstvena organizacija neće poslati vojsku da prisilno cijepe one koji budu odbijali cjepivo u budućoj pandemiji. Naime, prema nacrtu Sporazuma o pandemiji koji je bio predmetom mnogih rasprava, Svjetska zdravstvena organizacija nema nikakve ovlasti nametati suverenim državama bilo što, pa tako ni slanje vojske ili obavezne karantene. Glasnogovornik SZO-a istaknuo je da su takve izjave opasne dezinformacije, a iz Zaklade Gates su potvrdili da njihov osnivač takvo što nikada nije izjavio.

The post Bill Gates i SZO nisu pozvali na mobilizaciju vojske kako bi prisilno cijepili stanovništvo appeared first on Faktograf.hr.

pročitaj cijeli članak

bill gates (7)cjepivo (15)Razotkriveno (57)Svjetska zdravstvena organizacija (4)