Roditelji oprez: Ako primite ovakve poruku, ne odgovarajte na nju

narod - prije 5 sati - link

porukuporuku

Policija ponovo upozorava građane da ako prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac.

Proteklih dana policija je zaprimila nekoliko prijava u kojima su oštećene osobe na prijevaran način navedene da uplate novac nepoznatim osobama.

Naime, oštećene osobe su s nepoznatog broja zaprimile SMS poruke, navodno od njima bliskih osoba, odnosno sinova i kćeri, a koji započinju s ”bok mama, bok tata” te su u porukama naveli da su to njihovi novi brojevi mobitela, jer su prethodni oštećeni.

>Policija upozorava na prevarante: Starica lažnom policajcu dala čak 390 tisuća kuna

Komunikacija je nastavljena putem mobilne aplikacije tijekom koje su oštećene održavane u zabludi da komuniciraju sa svojom djecom, koja zbog problema s mobitelom ne mogu pristupiti svojim bankovnim računima te navedene da uplate novac na određene brojeve računa.

Posumnjavši nakon uplata da su prevareni, kontaktirali su svoju djecu te shvatili da su zaista prevarene i događaje prijavile prijavile policiji.

Počinjenim kaznenim djelima oštećeno je petero hrvatskih državljana za oko 15 950 eura.

Policija upozorava građane da ako prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac. Naime, riječ je o obliku prijevare te preporučamo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvo stupe u kontakt sa svojim djetetom koje navodno traži pomoć kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.

Objava Roditelji oprez: Ako primite ovakve poruku, ne odgovarajte na nju pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3890)Izdvojen članak (436)policija (748)prevara (67)