Radomir Đalović: “Hvala predsjedniku na pruženoj šansi, spremni smo za Elfsborg, veći je pritisak na njima”

novilist - prije 2 dana - link

RIJEKA – Uoči leta za Švedsku na Rujevici je održana prva tiskovna konferencija novog trenera Radomira Đalovića u društvu sportskog direktora Darka Raić Sudara. U neuobičajeno ranom terminu. No, okolnosti na Rujevici su takve. Događaji se izmjenjuju kao na traci, jednako kao što je i ritam Rijekin utakmica. U četvrtak Elfsborg, već u nedjelju Istra 1961…

– Hvala upravi i predsjedniku što su mi dali šansu voditi prvu momčad. Hvala i Željku Sopiću i njegovom stožeru na odličnom radu – ustvrdio je Đalović.

– Sada nas čeka jedna teška utakmica. Jako bitna za naš klub kao i za hrvatski nogomet. Spremni smo i maksimalno koncentrirani. Večeras ćemo odraditi trening u Švedskoj. Očekujem da prođemo Elfsborg.

Smjena trenera obično donosi neku vrstu šoka u momčadi. On možda u ovom trenutku nije toliko izražen jer klub nije u toliko nezavidnoj situaciji, no uvijek se postavlja pitanje ozračja.

– Dečki su na sve reagirali OK, koncentrirani su na utakmicu koja i njima puno znači. Ozračje je stvarno dobro, ali poremetile su nas donekle ozljede. Na put s nama neće Andrić i Čabraja, od ranije ozlijeđeni Goda i Kitin. Imamo još nekoliko ozljeda, Smolčić i Petrovič putuju s nama, ali njihovi nastupi su upitni.

Pred Đalovićem i društvom je uistinu popriličan izazov. Momčad mora ganjati pobjedu, igra se na umjetnoj travi, a stil igre domaćina, pokazalo se, baš i ne odgovara Bijelima koji više teže nadigravanju.

– Naši igrači su pokazali da mogu igrati takve utakmice. Mislim da je veći pritisak na Elfsborgu. Pripremili smo se posebno za taj teren, a oni su bitno drukčija momčad kad igraju doma. Igraju puno ofenzivnije. Najvažnije je da se što prije prilagodimo na teren i atmosferu – zaključuje Đalović.

Foto galerija: Odlazak ekipe Rijeke u Švedsku Foto: Vedran Karuza

Objava Radomir Đalović: “Hvala predsjedniku na pruženoj šansi, spremni smo za Elfsborg, veći je pritisak na njima” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (229)NK Rijeka (175)radomir đalović (8)Sport (10874)