Premda je u prvom susretu u Bakuu izgubio sa 2-1, Qarabag je u uzvratu nakon produžetaka teško porazio bugarskog prvaka sa čak 7-2.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Juninha. Međutim, domaćin je s dva gola Kwadwa Duaha (13, 23-11m) okrenuo rezultat.

Kada se već činilo da će Ludogorec na odmor s golom prednosti, Qarabag je u nadoknadi zabio čak dva gola. Yassine Benzia je izjednačio u 45. minuti iz kaznenog udarca, a četiri minute kasnije je asistirao Patricku Andradeu sa vodstvo 3-2.

Do kraja više nije bilo golova pa je dvoboj otišao u produžetke u kojima je prvak Azerbajdžana bio sjajan.

Korak bliže slavlju gosti su stigli u 93. minuti kada je Tural Bajramov pogodio za 4-2, a sve dvojbe su razriješene nakon što je Redon Xhixhan pogodio za 5-2. Andrade svojim drugim golom na utakmici u 112. minuti povisio na 6-2, a za konačnih 7-2 zabio je Benzia u 118. minuti.

Qarabag je u zadnjih 11 godina čak u 10 navrata bio prvak Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluje u grupnim fazama europskih nadmetanja. Jednom je bio sudionik Lige prvaka, osam puta je nastupio u skupinama Europske lige, a jednom u Konferencijskoj ligi.

Za Qarabag je svojedobno nastupao i nekadašnji član Dinamovih juniora, Filip Ozobić. Zanimljivo je da momčad s klupe vodi Gurban Gurbanov koji se u ulozi glavnog trenera nalazi punih 16 godina, od ljeta 2008.

Plavi će u prvom dvoboju, 20. ili 21. kolovoza, biti domaćini, uzvrat je tjedan dana kasnije.